News Flash:

Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici iti dezvaluie ce traditii si obiceiuri trebuie sa respecti de Paste

7 Aprilie 2018
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici

Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici au explicat in cadrul unei emisiuni, ce traditii trebuie sa respecti de Paste ca sa iti mearga bine tot anul.

Maine dimineata, la prima oara, cand ne intoarcem de la biserca, pentru cei care au un bolnav acasa, e bine sa duca impreuna cu el oua rosii la biserica. Cand se iese cu agheasma, sa ia in mana oul, sa se duca la icoana Maicii Domnului si sa o roage sa mearga acasa cu el sa vindece omul bolnav. Daca acesta  nu pot fi transportat, o poate face cineva pentru el. Se spune: „Maica Domnului, te rog sa mergi cu mine sa-l vindeci pe cutare” si spui numele de botez.Se spune ca chiar daca nu se vindeca, in acel an nu va muri.

Trei zile, se mananca cate o bucatica din mancare sfiintita la biserica. Trebuie sa duci la sfintit si niste sare, iar din ea sa lasi si la biserica.

Daca avem copii mici si vrem sa mearga repede, trebuie sa ii punem desculti pe podea de lemn. Il poti pune si pe un cutit si sa spui: „Cum, e tare otelul, asa sa aiba oasele tari si sa cresti mare si tare”.

In ziua de Pasti e bine sa te dai in leagan. Se spune ca pe toate cele rele le ia vantul.

Cand bate clopotul in dimineata de Paste, este un sunet magic. Fetele care nu sunt maritate pot sa il roage pe Dumnezeu sa le aduca un baiat bun.

In fata icoanei de acasa, se pune un vas mic cu miere. Aprinzi o lumanare si e bine ca ceara sa cada in miere. Aceasta se pune pentru cei care nu mai sunt. A treia zi duci mierea si trei oua rosii la cimitir . pentru fiecare ou zici Hristos a inviat, spargi oul si il faramitezi pentru pasari. Se spune ca psarile sunt vietatile Domnului si duc vestea in ceruri.

De Inviere umpli un vas cu apa, pui un ban de argint si un ou rosu. Cand vii de la Biserica, te speli pe fata si cu un stergar curat de bumbac sau in iti dai pe fata. Asa o sa fii rosu in obraj ca oul.

Cei care vor bunastare in casa, e bine sa dea un banut de pomana unui sarac in ziua de Pasti.


pasti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004890 (s)