News Flash:

Anunt important pentru toti timisorenii care locuiesc in blocuri vechi

12 Iulie 2016
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
bloc vechi
Blocurile construite inainte de 1990 pot fi anvelopate in continuare pe bani europeni. Primaria Timisaora a inceput sa imparta ghiduri pentru anveloparea blocurilor catre asociatiile de proprietari, pentru a le ajuta sa intocmeasca dosarele necesare finantarii. Suma totala oferita de UE prin Programul Operational Regional este de aproape 43 de milioane de euro.
Regiunea Vest dispune de 42,88 milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea blocurilor. Sunt acceptate la finantare proiecte care vizeaza cladirile rezidentiale cu un regim minim de inaltime de P+2, construite in perioada 1950-1990. Sunt eligibile lucrari de reabilitare termica, dar si alte activitati: inlocuirea lifturilor, a corpurilor de iluminat in spatiile comune, bransare/rebransare la sistemul centralizat de termoficare. Primaria Timisoara asteapta cereri din partea asociatiilor de proprietari, scrie tion.ro.
Ghidul elaborat de primarie a inceput deja sa fie impartit prin blocurile din Timisoara. De data aceasta beneficiaza de finantare si imobilele care nu sunt pe arterele principale.
Trebuie sa suporte 100% din costurile de reabilitare doar proprietarii de apartamente cu destinatia de spatii comerciale sau alta destinatie decat cea de locuinta. Restul proprietarilor trebuie sa plateasca 25% din cheltuieli. Daca aveti venituri nete lunare sub castigul mediu pe economie, atunci nu veti plati mai mult de 3,5%, iar diferenta pana la 25% va fi acoperita de la bugetul local, fara a fi recuperata ulterior de la asociatia de proprietari. Valoarea eligibila a unei cereri de finantare trebuie sa se incadreze intre 100.000 euro si 5 milioane euro. Cererile de finantare poti fi depuse pana cel tarziu la 1 octombrie 2016, la registratura Primariei Timisoara.
„Am cerut Directiei de Dezvoltare sa elaboreze un ghid plecand de la ghidul national. Asteptam din partea asociatiilor de proprietari sa ne transmita cereri de includere a blocurilor lor in programul de eficientizare energetica”, a spus primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007659 (s)