News Flash:

Antiviralul folosit la Timișoara care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a coronavirusului

20 Noiembrie 2020
807 Vizualizari | 0 Comentarii
5858174Foto2

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara transmit că folosesc un antiviral care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a coronavirusului.

Doctorii folosesc pentru tratamentul bolnavilor cu Covid-19 antiviralul Favipiravir, un medicament utilizat în tratamentul formelor severe de gripă. Doctorii transmit că medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-Cov2, reduce perioada de spitalizare și ameliorează simptomele infecției. Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID 19, cu probele de inflamație modificate.

„Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit.”, a spus doctor Maria Cerbu, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Tratamentul se poate administra doar în spital, sub supravegherea unui medic, din cauza posibilității apariției unor efecte secundare.

România va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir, care vor fi distribuite spitalelor unde medicii sunt în prima linie în lupta cu Covid-19.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006245 (s)