News Flash:

Anotimpul in care te-ai nascut te poate predispune la anumite afectiuni. Vezi ce plante de leac e bine sa ai la indemana!

4 Mai 2018
956 Vizualizari | 0 Comentarii
busuioc

Sezonul in care te-ai nascut te poate predispune la anumite afectiuni. Vezi ce plante de leac e bine sa ai la indemana!

Ai ziua de nastere primavara? Imunizeaza-te!

Iti sunt utile plantele bogate in fier, cele care stimuleaza glandele suprarenale si care purifica sangele. Macul, brusturele, ardeiul iute, gentiana, coriandrul si ghimbirul se numara printre ele. Sistemul tau imunitar are nevoie de intariri si ele vin tot din natura. Echinacea, coada-soricelului, gura-lupului au efect antibacterian. Nasturelul iti aduce un plus de vitamina A, esential pentru buna functionare a sistemului imunitar.
Pentru un plus de relaxare si o stare de bine te ajuta plante precum liliacul sau  mararul. Ai nevoie de plante cu efecte benefice pentru plamani si sistemul respirator in general: lumanarica, isop, verbina, valeriana, levantica.

Daca te-ai nascut vara, tine apoape plante bune pentru inima si ficat
Plantele potrivite pentru tine sunt iasomia, patrunjelul, pentru ca iti imbunatatesc digestia si sustin activitatea ficatului. Te-ar mai putea ajuta: isopul, pelinul, rostopasca. Iti fac bine si plantele care mentin tensiunea arteriala la valori normale si care ajuta sistemul cardiovascular in general.
Pastreaza in casa pentru consum regulat: rozmarin, ghimbir, menta, levantica, marar, patrunjel, fenicul, musetel. Ai nevoie si de plante sau seminte bogate in potasiu, care te relaxeaza: cicoare, narcisa, seminte de chimen.

Cei care au aniversarea toamna au nevoie de plante cu efect de reglare hormonala
Elimini mai greu toxinele, deci n-ar trebui sa-ti lipseasca zilnic un ceai din plante amare. De asemenea, iti sunt benefice ridichea, busuiocul si hibiscus. In plus, ai nevoie de remedii naturiste careau efect de reglare hormonala si regleaza mentruatia: coada-soricelului, mladite de zmeur, trifoi rosu, traista-ciobanului, paducel.
Menta, trandafirul, cimbrisorul, verbina, coada-soricelului, angelica, patrunjelul iti sunt benefice. Iti dau o stare de bine, iti ajuta la buna functionare a rinichilor si-ti redau echilibrul hormonal.

Sarbatoritilor din iarna le trebuie leacuri pentru articulatii
Daca esti nascut iarna pastreaza aproape plante care mentin sanatatea articulatiilor, oaselor, dintilor, deci unele bogate in calciu. Te ajuta cimbrisorul, tataneasa, salcia, coada-calului. De asemenea, ceaiurile din plantele care te relaxeaza iti sunt utile, pentru ca iti sustin sistemul nervos si pe cel circulator: musetel, iarba-matelor, valeriana, aloe, tataneasa, cuisoare.
Alte plante bune pentru tine sunt coada-soricelului, salvia, anasonul, menta, prin urmare acelea care sustin activitatea ficatului si contin siliciu, un mineral care-ti da o stare de bine mental, nu doar fizic.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004487 (s)