News Flash:

ANM anunta temperaturi cu pana la 10 grade mai mari fata de cele normale

22 Aprilie 2018
882 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda

Saptamana viitoare va fi caracterizata de temperaturi ridicate, dar si ploi si descarcari electrice,in primele doua zile. In medie, temperaturile vor creste cu pana la 10 grade fata de cele normale pentru aceasta perioada. Vremea se va mentine calda pana la sfarsitul saptamanii.
"In zilele urmatoare, vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, in mod normal temperaturile maxime la nivelul intregii tari ar trebui sa fie cuprinse intre 10 si 20 de grade Celsius, iar maximele ce urmeaza a se inregistra vor fi cuprinse in general intre 20 si 29 de grade. Temperaturile minime si ele vor fi destul de ridicate, in medie cu 8 pana la 10 grade, vor fi cuprinse intre 4 si 6 grade in zonele depresionare si 15 – 16 grade in Dealurile de Vest dar si pe Litoral.", a declarat pentru MEDIAFAX, Oana Padurare, meteorolog de serviciu din cadrul ANM.

Ploile si descarcarile electrice isi vor face aparitia in primele doua zile ale saptamanii urmand ca pana vineri, instabilitatea atmosferica sa scada in intensitate.

"Pe parcursul zilelor de luni si de marti va fi vorba si de instabilitate atmosferica, in special dupa-amiaza si seara, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata a vantului si posibil, izolat, chiar si caderi de grindina, in special in zona de munte dar si in regiunile intracarpatice si cu totul izolat in restul teritoriului. In zilele de miercuri si de joi, vremea va fi in general frumoasa, cer variabil, innorari izolate in zona de munte si in extremitatea nordica unde mai sunt posibile averse slabe si descarcari electrice. Pana la sfarsitul acestei saptamani, vremea se mentine deosebit de calda, valori termice foarte ridicate iar probabilitatea pentru manifestari specific instabilitatii atmosferice se mentine mai ridicata in partea de vest, de nord si de centru a teritoriului dar si in zonele montane", informeaza ANM.
In zona Capitalei, pe parcursul saptamanii viitoare, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Temperaturile maxime vor ajunge la valori de 28-29 iar minimele nu vor cobori, pe timpul noptii, sub 12-14 grade.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005910 (s)