News Flash:

Ancheta epidemiologica in cazul copiilor cu SHU din Fetesti

14 Martie 2016
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu
Ancheta epidemiologica in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) transferati de la Fetesti la Spitalul "Marie Curie" este in desfasurare, a declarat luni ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.
Autoritatile au demarat o ancheta epidemiologica in cazul celor doi copii din Fetesti internati la spitalul „Marie Curie” din Bucuresti, cu sindrom hemolitic-uremic, a declarat luni ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu
"Avem in continuare probe care se analizeaza. Colegii de la Centrul European pentru Control al Bolilor au avut o teleconferinta si progresam, dar trebuie sa punem cap la cap toate informatiile si sa avem o imagine completa si complexa a intregului caz. Acum se continua ancheta epidemiologica asa cum se procedeaza in fiecare situatie", a spus ministrul.
Achimas a mai spus ca astfel de cazuri de imbolnaviri cu SHU apar sporadic. Practic, intr-un an, in fiecare spital mare de copii sunt inregistrate aproximativ 10 cazuri de sindrom hemolitic-uremic.
In ceea ce priveste starea bebelusilor din Fetesti, unul dintre acestia este mai bine, insa celalalt este in stare grava, pe dializa peritoneala, potrivit medicului Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie a spitalului „Marie Curie” din Capitala.
„Copilul caruia i s-au dat sarmale este in aceeasi stare, este un copil grav, care face dializa peritoneala, celalalt este intr-o stare ceva mai buna, fara dializa si ramane in continuare pe tratament”, a declarat Balgradean.
Cei doi copii, o fetita de 6 luni si un baietel de 7 luni, s-au imbolnavit in urma consumului de carne, a explicat duminica Mihaela Balgradean.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004154 (s)