News Flash:

Presedintele Iohannis, criticat dur!

13 Martie 2016
1333 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Cotidianul Der Spiegel a publicat un articol in care analizeazamandatul presedintelui Klaus Iohannis. In articolul critic la adresa sefului statului, jurnalistii de la Der Spiegel scriu ca Iohannis si-a preluat functia cu mari promisiuni de reforme, dar mandatul lui este "un dezastru". "Der Spiegel" mentioneaza ca retragerea ordinului lui Laszlo Tokes a revoltat multi intelectuali romani, activisti ai societatii civile - printre ei aflandu-se multi care nu impartasesc valorile controversatului preot in ceea ce priveste situatia minoritatilor din Romania, iar Societatea Timisoara, una dintre cele mai importante organizatii privind Revolutia din 1989 il acuza pe Iohannis ca ii interzice lui Tokes dreptul consfintit la propria parere.
"Presedintele de origine germana al Romaniei, Klaus Iohannis, si-a preluat functia cu mari promisiuni de reforme, dar mandatul lui este un dezastru. Acum s-a certat si cu eroii Revolutiei din 1989. El mai este si un critic nemilos al nationalistilor romani si al vechii elite national-comuniste a Securitatii, ai caror urmasi se afla si acum in functii cheie ale puterii din Romania. Iohannis ar face mai bine sa retraga Ordinul Steaua Romaniei unor politicieni precum fostul premier Adrian Nastase care sunt condamnati definitiv pentru fapte de coruptie - asa cum prevad regulile pentru acordarea distinctiei. In loc sa se tina de cuvant, presedintele a devenit cunoscut in primul rand pentru deciziile sale prost gandite. Multi votanti sunt dezamagiti, analistii il acuza de un mandat diletantist si se plang ca deseori tace.
Asta este marca lui Iohannis. Fie ca e vorba despre teme de politica interna, cazuri de coruptie sau legi controversate - adeseori cand vocea sa de sef de stat s-ar impune el tace sau posteaza un text scurt pe Facebook. Cand promulga legi nu e prea atent ce face. In decembrie anul trecut a promulgat o lege privind acordarea de pensii speciale alesilor locali, lege care slujea doar intereselor elitei politice. Jenant pentru Iohannis: la scurt timp dupa, legea a fost declarata neconstitutionala", continua articolul. Cu banalitati Iohannis someaza periodic la lupta impotriva coruptiei, cere mai multa transparenta, dar, asa cum au indicat jurnalistii de investigatie ai platformei anticoruptie Rise Project anul trecut in august, exista neconcordante serioase in declatia de avere a lui Iohannis. Potrivit Rise acesta nu a declarat intre 2005 si 2008 115.000 de euro proveniti din incasari de chirie. Recent Iohannis polemiza impotriva confiscarii averii mogulului media Dan Voiculescu, fostul valutist a lui Ceausescu, care a fost condamnat la zece ani de inchisoare intr-un proces de coruptie cu daune de milioane".

der spiegel articol mari promisiuni dezastru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006490 (s)