News Flash:

Alimentul de post care previne cancerul si accidentul vascular

20 Aprilie 2016
5885 Vizualizari | 0 Comentarii
aliment de post
Proteinele din soia sunt singurele proteine vegetale comparabile cu proteinele animale, caci contin toti aminoacizii esentiali. Soia este un aliment recomandat pentru menopauza, prevenirea accidentelor vasculare cerberable, a cancerului de san si de prostata.
Soia este bogata in izoflavone, care intarzie si previn oxidarea si neutralizeaza radicalii liberi ce deregleaza functionarea celulelor si le accelereaza imbatranirea. In cantitate egala, soia contine mai multe proteine de fier decat carnea de vita, mai mult calciu decat laptele si mai multa lecitina decat ouale.

Soia este cultivata in China de 13.000 de ani. Este una dintre primele plante folosite in alimentatie, planta pe care chinezii au numit-o “carne vegetala”. In Europa, soia a fost adusa de botanistul german Engelvert Kempferl spre 1690, dar a inceput sa fie cultivata pe suprafete mari abia la inceputul secolului al XX-lea. Cei mai mari producatori de soia sunt Statele Unite, Brazilia si Argentina.

Soia pentru cancer

Soia este bogata in izoflavone, hormoni vegetali sau fitostreogeni care ar putea preveni cancerul de origine hormonala. Potrivit studiilor, consumul de soia reduce riscul de cancer la san si de prostata. actiunea acestor subtsnate nu este pe deplin cunoscuta, deci trebuie sa fiti pridenti in consum. Ca masura de precautie, medicii nu recomanda suplimentele alimentare care contin fitoestrogeni femeilor cu antecente familiale sau personale de cancer la san.
Soia pentru menopauza

La anumite femei, consumul de soia poate reduce simptomele menopauzei. Asta petru ca izoflavonele sunt substante similare estrogenilor, acre compenseaza caderile hormonale. Scad astfel in intensitate bufeurile. Izoflavonele limiteaza si riscul aparitiei osteoporozei, actionand direct asupra celulelor osoase.

Soia pentru colesterol si hipertensiune

Izoflavonele scad colesterolul rau si hipertensiunea. Ele previn formarea placilor de aterom (depunerile de grasime din artere), responsabile de accidentele vasculare.

Soia pentru slabire

Soia contine 40% proteine si putine calorii. Ea nu ingrasa si te ajuta sa obtii o senzatie de satietate, limitand pofta de mancare dintre mese. Soia poate fi inclusa cu succes intr-un regim hiperproteinat.

Mai multe pe curademiere.ro.

 


soia proteine vegetale proteinele animale soia aliment menopauza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006248 (s)