News Flash:

Alimentele care iti ataca ficatul

8 Aprilie 2018
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat

Medicii sustin ca nu doar alcoolul ne imbolnaveste ficatul, asa ca este foarte important sa stim ce alte alimente sunt periculoase pentru organism. „Fructoza este greu de asimiliat si poate afecta ficatul. Zaharul in exces este la fel de periculos ca si alcoolul. Pentru a evita astfel de probleme este bine sa scoatem din alimentatie dulciurile, produsele de patiserie, dar si bauturile carbogazoase“, a spus medicul Alexandru Boboc, potrivit adevarul.ro.  

Alimentele care sunt daunatoare pentru organism:

- Untul, untura, smantana, sosurile cremoase, maioneza sunt bogate in calorii si sunt periculoase pentru ficat.   

- Consumul de fast food creeaza o acumulare de grasime in ficat, care contribuie la afectarea ficatului.   

- Sarea in exces creste tensiunea arteriala, dar creste Si riscul de ficat gras.    

- Bauturile alcoolice duc la la un dezechilibru chimic, distrug celulele hepatice si pot duce la ficat gras, hepatita sau ciroza.   

- Dulciurile si alimentele care au continut ridicat de zahar fac extrem de rau organismului. Pot fi inlocuite cu succes cu fructe proaspete, prajituri facute cu ingrediente naturale si fara zahar, dar si cu iaurt cu fructe.   

Medicii au mai precizat ca ficatul ajuta la filtrarea toxinelor din organism, asa ca trebuie sa invatam sa protejam acest organ prin alimentatie. „Ficatul curata si detoxifica aproximativ doi litri de sange in fiecare minut. Atunci cand functioneaza normal stocheaza vitamine si produce proteine. Este indicat sa consumam alimente care contin fibre (spanac, salata verde, conopida, sfecla, ardei gras), peste, ulei de masline, soia, fasole uscata sau nuci“, a mai precizat medicul Alexandru Boboc.    

Specialistii mai sustin ca ne putem confrunta cu o boala de ficat atunci cand apar urmatoarele simptome: somnolenta exagerata, variatii ale poftei de mancare, umflarea abdomenului, constipatia cronica, limba uscata, senzatia de acru sau amar in gura, umflarea picioarelor sau simptome de depresie.    

Hidratarea este foarte importanta, asa ca este indicat sa beti doi litri de apa pe zi. Ceaiul de tei sau de menta ajuta la detoxifierea organismului si este benefic pentru organism.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004860 (s)