News Flash:

Alimente care iti vor compensa carenta de potasiu

8 Aprilie 2018
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
potasiu mare 2

Potasiul este un nutrient esential in organism, el intervine in toate procesele metabolice, mentine muschiul cardiac sanatos, ajuta la eliminarea sodiului din organism si, in general, mentine un echilibru al electrolitilor si fluidelor in organism.
 
In privinta cantitatii, potasiul este al treilea mineral care se gaseste in organism si este esential pentru functionarea normala a inimii, rinichilor, creierului si tesuturilor musculare. 
 
Care sunt simptomele deficientei de potasiu? 
- batai neregulate ale inimii; 
- crampe musculare; 
- iritabilitate; 
- oboseala;
- cresterea presiunii sangelui; 
- celulita in exces; 
- ingrasare.
 
Cum stii cand ai deficit de potasiu - mineralul care sustine oasele, muschii, rinichii, creierul si chiar inima

Principalele cauze ale deficientei de potasiu sunt efortul fizic sustinut fara o hidratare optima, bulimia sau anorexia, fumatul si o alimentatie saraca in fructe si legume.
 
Ce alimente trebuie sa consumi cand ai o deficienta de potasiu? 
1. Avocado (un fruct contine 30% din valoarea zilnica de potasiu) 
2. Spanac (o cana de spanac contine 24% din valoarea zilnica de potasiu) 
3. Cartofi dulci (un cartof contine 27% din necesarul zilnic de potasiu) 
4. Apa de cocos ( o cana contine 15% din necesarul zilnic de potasiu)  
5. Iaurt sau kefir (un pahar contine 15% din necesarul zilnic de potasiu) 
6. Banane (o banana contine 12% din necesarul zilnic de potasiu) 
7. Caise uscate (o ceasca de caise uscate contine 22% din necesarul zilnic de potasiu) 
8. Ciuperci (o cana de ciuperci contine 27% din necesarul zilnic de potasiu)
9. Fasole alba (o ceasca de fasole alba contine 15% din necesarul zilnic de potasiu) 
10. Seminte de dovleac (100 grame de seminte ne asigura 26% din necesarul zilnic de potasiu).
 
Alte alimente bogate in potasiu sunt varza, cartofii, broccoli, sparanghelul, pepenele galben, grapefruitul, fructele kiwi, ananasul, pestele, semintele de floarea soarelui, fisticul, migdalele, nucile, rosiile, lintea, papaya, ciupercile si fructele uscate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007229 (s)