News Flash:

Alexandru Rafila, recomandari pentru evitarea variolei maimutei. In prezent, sunt patru cazuri semnalate pe teritoriul Romaniei

21 Iunie 2022
341 Vizualizari | 0 Comentarii
Rafila

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, isi nuanteaza declaratiile recente despre protectia in cazul variolei maimutei, spunand ca a recomandat si recomanda utilizarea prezervativului sau "evitarea relatiilor cu persoane necunoscute", fiind vorba despre o boala cu transmitere sexuala.

Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinenta in situatia raporturilor sau relatiilor cu persoane intamplatoare, cu persoane necunoscute.
Am dat o astfel de recomandare in mod evident, fiind vorba de o boala care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secretiilor, calea de transmitere sexuala este una dintre cele importante la aceasta boala si evitarea relatiilor cu persoane necunoscute este o masura de protectie individuala pe care putem sa o luam cu totii cei care suntem, sa spunem, la risc sau persoanele care sunt la risc pentru asa ceva”, a declarat Rafila, luni, intr-o conferinta de presa.
Intrebat despre anchetele epidemiologice si despre faptul ca ultimul caz depistat in Romania este contact al primului caz, Rafila a spus ca "pe masura ce lucrurile progreseaza si se inmulteste numarul de cazuri, intram intr-un soi de rutina si in cazul acestei boli".

"(...) Repet, e sezonul estival, sunt multe evenimente in toata tara, in Europa si recomandarea aceasta de precautie in alegerea partenerilor cred ca trebuie sa ramana in vigoare pentru ca sa putem sa tinem lucrurile sub control”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008259 (s)