News Flash:

ALERTA! Noul ministru al Justitiei vorbeste despre DEMITEREA lui Kovesi!

6 Ianuarie 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Iordache
Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat vineri, referitor la o eventuala retragere a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca atat timp cat este o ancheta in derulare si cat respecta prevederile legale nu vede "de ce ar trebui" sa se apeleze la un asemenea demers.

"Atat timp cat este o ancheta in derulare, pe care o are in acest moment Parchetul General, si atat timp cat respecta prevederile legale, nu vad de ce ar trebui", a spus Iordache, intrebat daca ia in calcul o eventuala retragere a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.
El a mentionat ca aceasta tema va fi abordata, cel mai probabil saptamana viitoare, cand se va vedea cu procurorul general si adjunctii acestuia.

Potrivit lui Iordache, de multe ori "s-a gresit in conditiile in care se face justitie la tv".

"Nu stiu, parerea mea e ca de foarte multe ori s-a gresit, in conditiile in care se face justitie la tv sau pe scari, asa cum facem noi. Ne dam cu parerea toata lumea despre orisice. Sa-i lasam pe cei care ar trebui sa-si faca treaba chiar sa o faca profesionist si cu respectarea legii", a raspuns demnitarul, intrebat daca se impune audierea procurorului-sef al DNA.

De asemenea, intrebat cum vede, ca ministru al Justitiei, faptul ca sefia Camerei Deputatilor este detinuta 'de un condamnat penal', iar cea a Senatului 'de un judecat penal', Iordache a subliniat ca exista prezumtia de nevinovatie.

"Daca legea permite... Dumneavoastra stiti undeva ca prevede ca prezumtia de nevinovatie este infranta de ceva? Prezumtia de nevinovatie nu este infranta in acest moment de nimic si, atat timp cat exista prevederi foarte clare in regulamentul Camerei cat si in al Senatului cine poate ocupa functia de presedinte, eu cred ca si unul si celalalt respecta prevederile legale", a spus Florin Iordache.

Despre atacurile la adresa justitiei, ministrul a afirmat ca, din punctul sau de vedere, justitia trebuie sa fie independenta.


"Nu avem de ce sa atacam justitia atat timp cat se face cu buna-credinta si cu respectarea legii", a mentionat Iordache.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005163 (s)