News Flash:

ALERTA! Cod galben de ninsori si cod portocaliu de VISCOL! Vezi zonele afectate

15 Ianuarie 2016
1533 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol zapada
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare COD GALBEN de ninsori incepand de sambata, pentru zona de sud si sud-est a tarii, precum si un COD PORTOCALIU de viscol pentru mai multe judete, inclusiv pentru Bucuresti.
Potrivit avertizarii meteorologice, codul galben de ninsori va intra in vigoare incepand de sambata seara,  aria ninsorilor urmand sa se extinda dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice ale tarii, precum si zona Carpatilor de Curbura. Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.
Codul portocaliu de viscol a fost emis pentru judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati. Temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In judetele Tulcea si Constanta, viscolul va avea intensitatea maxima incepand din primele ore ale zilei de duminica.
Pentru vineri, ANM anunta ca in jumatatea de vest a tarii vor fi precipitatii pe arii extinse, in general moderate cantitativ, urmand a se cumula local 15...20 l/mp. In zonele montane si submontane va ninge si se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in Muntii Banatului. In Maramures si in Transilvania vor predomina ninsorile, iar in Crisana, Banat si Oltenia se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.
 Vantul va avea intensificari la munte, cu viteze ce vor depasi, pe crestele inalte, 70...80 km/h la rafala, viscolind sau spulberand zapada, dar si in sud-vestul teritoriului la inceputul zilei si local si temporar in regiunile estice si sud-estice, cu rafale de 50...60 km/h.
ANM a anuntat, astazi, instituirea unui cod galben pentru sudul judetului Sibiu, in zona de munte si mai ales in zona localitatilor Boita, Talmaciu, Turnu Rosu, Racovita, Avrig, Selimbar si municipiul Sibiu, unde in intervalul 09:00 - 15:00 se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi local 55-60 km/h la rafala, iar la munte peste 80 km/h. Fenomene meteorologice asociate: transport de zapada la munte.

Galerie Foto

harta_viscol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007881 (s)