News Flash:

Sorin Frunzaverde, CONDAMNAT la doi ani de inchisoare, cu suspendare

15 Ianuarie 2016
900 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Frunzaverde1
Presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde (PNL), a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru folosire a influentei in vederea obtinerii unui folos necuvenit, in dosarul vizand alegerile prezidentiale din 2014, decizia Tribunalului Caras-Severin nefiind definitiva.
Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Caras-Severin l-a condamnat pe Sorin Frunzaverde pentru folosirea influentei in vederea obtinerii unui folos necuvenit, fapta prevazuta si pedepsita de art. 13 din Legea nr.78/2000, la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de patru ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, acestuia i-au fost interzise mai multe drepturi, iar pe perioada termenului de incercare el trebuie sa se supuna unor masuri de supraveghere.
In acelasi dosar, a fost condamnat vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, pentru folosire a influentei in vederea obtinerii unui folos necuvenit, fapta prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000, influentarea declaratiilor, fapta prevazuta de art.272 al.1 Cod penal, si fals intelectual. In final, el va avea de executat trei ani si patru luni de inchisoare, fiind totodata obligat la plata unei amenzi penale de 27.000 de lei, pentru uz de fals.
Conform deciziei instantei, cei doi au de achitat 4.000 de lei fiecare, reprezentand cheltuieli judiciare.
Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.
In iulie 2015, procurorii anticoruptie au decis trimiterea in judecata, sub control judiciar, a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, vicepresedinte al PNL.
Frunzaverde a fost acuzat de "savarsirea infractiunii de folosire, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".
In acelasi dosar a fost trimis in judecata, in stare de libertate, si fostul vicepresedinte al CJ Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni, care este acuzat de "folosire, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, influentarea declaratiilor (trei infractiuni), fals intelectual si uz de fals".
Potrivit procurorilor, in perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din luna noiembrie 2014, "Sorin Frunzaverde si-a folosit influenta pe care o avea in calitatea sa de presedinte al CJ Caras-Severin si de vicepresedinte al unui partid politic (PNL - n.r.), asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepresedinte al CJ si membru in acelasi partid politic, pentru obtinerea unor foloase necuvenite, respectiv sa obtina, in al doilea tur de scrutin, un numar mai mare de voturi pentru candidatul formatiunii din care faceau parte si, implicit, sa-si consolideze pozitia in cadrul acestei formatiuni politice, dar si in plan administrativ, prin conditionarea repartizarilor bugetare de rezultatul votului".
"Ulterior, in zilele de 12 si 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legatura cu noua primari carora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea si influenta sa de vicepresedinte al CJ Caras-Severin, sa faca demersuri favorabile in directia respectiva. De asemenea, pentru a-i determina sa procedeze in acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora ca, de rezultatul votului, vor depinde alocarile bugetare efectuate de Consiliul Judetean catre primarii in anii 2015 si 2016, respectiv pana la terminarea mandatului conducerii CJ Caras Severin", arata DNA.
De asemenea, in 18 noiembrie 2014, in urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care il conducea, soldat cu ranirea usoara a mai multor persoane, Ghiorghioni a determinat trei persoane sa faca declaratii necorespunzatoare adevarului, in sensul ca acestea au relatat faptul ca masina implicata in coliziune fusese condusa de catre una dintre ele, arata sursa citata. Mediafax.ro

tribunalul caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1006 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028696 (s)