News Flash:

AJOFM Timis, pe primul loc in tara

31 Ianuarie 2016
1882 Vizualizari | 0 Comentarii
ajofm timis
Pentru AJOFM Timis, anul 2015 a fost unul de varf. Prin programele de ocupare derulate si-au gasit un loc de munca 25.356 de persoane. Inca din primele 6 luni ale anului s-a constatat o scadere a stocului de someri de la 5.294 in luna ianuarie la 4.605 someri la sfarsitul lunii iunie, urmare a cresterii gradului de ocupare a locurilor de munca vacante, in special a celor temporare, rata somajului fiind de 1,35%. In urmatoarele 6 luni stocul de someri a suferit usoare modificari, ajungand la finalul lunii decembrie la un numar de 4329 persoane, rata fiind de 1,27%. Aceasta se datoreaza indeosebi numarului de absolventi de liceu si facultate care au fost inregistrati in baza de date, numarul absolventilor promotia 2015 inregistrati in baza de date ajungand la 617 persoane. “A inceput evaluarea nationala, iar AJOFM Timis se afla pe primul loc la indeplinirea indicatorilor, cu toate ca, avand in baza de date un numar mai mic de someri decat alte judete, nu este usor. Asta in contextul in care, printre indicatori sunt incluse planurile de ocupare, de formare profesionala sau de cursuri, dar si toate conventiile care s-au facut, cu facilitati pentru angajatori”, spune directorul executiv  AJOFM Timis, Marcel-Dumitru Miclau. Pentru o buna perioada de timp AJOFM Timis a fost lider pe Romania, fiind judetul cu cea mai mica rata somajului, disputand acest loc cu judetul Ilfov, scrie ziuadevest.ro.
“Am ajuns aici in primul rand datorita echipei. Pentru ca daca nu era o echipa bine inchegata si profesionista, nu ar fi fost posibila indeplinirea acestor indicatori intr-un procent atat de mare. De asemenea, este de apreciat si sprijinul angajatorilor si al societatii civile. Mai trebuie sa spun ca un rol important il are invatamantul preuniversitar si cel universitar, care, an de an formeaza oameni bine calificati”, a subliniat Miclau.
Pentru realizarea serviciilor de ocupare si formare profesionala s-a avut in vedere responsabilizarea agentiei locale si a punctelor de lucru, asigurarea instrumentelor si a procedurilor de lucru, de control si evaluare a activitatilor, amenajarea spatiilor agentiilor locale, modernizarea serviciilor de informare astfel incat sa fie rezolvate operativ cerintele si ofertele de munca precum si colaborarea cu agentii economici.
Desi pentru „Planul de formare profesionala” pe anul 2015, AJOFM Timis si-a propus organizarea unui numar de 30 de cursuri de formare profesionala la care sa participe un numar de 700 persoane somere, am realizat un numar de 58 cursuri cu participarea a 833 de persoane.

dumitru miclau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005243 (s)