News Flash:

Aradul sustine Timisoara in lupta pentru a deveni Capitala Culturala Europeana

29 Ianuarie 2016
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
Membrii fondatori ai Asociatiei „Arad Capitala Culturala Europeana 2021“ au anuntat ca vor sustine demersurile municipiului Timisoara pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.
Prin intermediul unui comunicat de presa, conducerea Asociatiei „Arad Capitala Culturala Europeana 2021“ a informat ca „juriul a facut publica motivarea deciziei luate in competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii“.
„Ne insusim punctul de vedere al expertilor europeni care au pus un diagnostic clar situatiei culturii aradene, atat la nivel de relatii interumane, management cultural cat si la nivelul potentialului reprezentat de industriile creative si de dezvoltarea activitatilor culturale in spatii neconventionale“, se arata in comunicatul de presa.
„Ne bucura ca proiectele legate de un cartier cultural in Cetate si includerea malului Muresului intr-un circuit cultural international, cresterea alocarii bugetare pentru cultura au fost apreciate. De asemenea, a fost apreciata incurajarea voluntariatului si a actorilor culturali independenti.
Suntem constienti ca profesionalizarea este prioritara intr-un oras care investeste sume importante in cultura si are ca obiectiv cresterea calitatii evenimentelor.
Deznodamantul candidaturii il consideram un moment important pentru cultura aradeana, in care – cunoscand punctele slabe si tari ale vietii culturale locale, avand in vedere reperele strategiei culturale, opiniile cetatenilor si recomandarile expertilor, se va putea opta pentru directia pe viitor“, se mai mentioneaza in comunicatul de presa remis de Asociatia „Arad Capitala Culturala 2021“.
Conducerea Asociatiei a mai sustinut ca aceasta competitie a trasat cateva directii clare de actiune, printre care dezvoltarea parteneriatelor internationale si includerea Aradului intr-un circuit al culturii europene, cu accent pe crearea de spatii culturale noi, creativitatea tinerilor, diversitate si incluziunea unor categorii defavorizate de populatie.
In acelasi comunicat de presa, conducerea Asociatiei a anuntat ca „tinand cont de rezultat, membrii fondatori ai Asociatiei au decis, ca urmare a solicitarii Asociatiei «Timisoara, Capitala Culturala Europeana 2021», sa sustina demersurile municipiului Timisoara in aceasta competitie“.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006689 (s)