News Flash:

Ai pete maronii pe tot corpul? Cum sa scapi de ele in cateva zile

10 Martie 2018
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
pete

Aceste asa-numite ”pete hepatice” sunt modificari ale pigmentarii pielii ca urmare a procesului de imbatranire in combinatie cu expunerea la radiatiile solare (denumirea corecta este de ”lentigo” ). De cele mai multe ori petele maronii apar pe pielea de pe maini si fata si nu au prea mare legatura cu ficatul, de la care au imprumutat doar numele.

Ce persoane sunt mai predispuse sa faca pete maronii?

Din pacate, noi femeile suntem cele mai predispuse sa facem aceste inestetice pete maronii si indeosebi femeile cu deficit al vitaminelor din complexul B (vitamina B3) si acid folic sau persoanele cu necesar crescut de vitamine B datorita unor factori ereditari sau in urma administrarii de anticonceptionale orale.

Femeile care sunt sub tratament cu contraceptive orale sunt fotosensibile si de aici predispozitia la formarea petelor brune in zonele corpului care au fost expuse la lumina solara sau la radiatii ultraviolete articifiale ale saloanelor pentru bronzat. Deschide aici si afla cum putem scapa rapid de pistrui cu remedii naturiste.

Prevenirea aparitiei petelor maronii
Suplimentele cu vitamine B si acid folic administrate intern si un regim alimentaradecvat pot sa contribuie la prevenirea petelor maronii.

Protectia solara este masura preventiva cea mai la indemana noastra atunci cand dorim sa avem pielea frumoasa si fara pete inestetice ca acestea. De cate ori esti expusa razelor de soare nu uita sa aplici crema sau lotiunea cu factor de protectie ridicat potrivita tipului tau de piele. Citeste aici cum sa alegi crema potrivita pielii tale cu factor de protectie solara.

Si nu te parfuma niciodata pe piele inainte de expunerea la soare doarece parfumul aplicat pe piele si urmat de ora de plaja iti aduce pete brune pe corp.
Atentie la medicamentele pe care ti le administrezi atunci cand esti in in vacanta la mare, deoarece unele dintre ele conduc la aparitia petelor brune (contraceptivele orale, antiulceroase de tip omeprazol, cremele si medicamentele pe baza de retinoizi, tranchilizantele).

Tratamentul propriu-zis al petelor maronii

Creme si lotiuni  gata preparate

Se gasesc in farmacii si magazine naturiste, creme de decolorare, care folosite in mod regulat (de trei ori pe zi) pot atenua considerabil aceste pete inestetice de pe corpul nostru. De cele mai multe ori, dupa aplicari repetate pielea se poate irita, inrosi, descuama, deoarece aceste creme contin substante chimice puternice care nu sunt prea blande cu pielea noastra. De aceea, se cere prudenta atunci cand aplicam o astfel de crema si cel mai bine ar fi sa testam pe o portiune mica de piele (asa cum se procedeaza si la testarea altor alergeni).


Foarte eficiente si mai putin agresive pentru pielea noastra sunt cremele dermocosmetice imbogatite cu apa termala cu actiune antiiritanta. Aceste dermocosmetice care au incorporate acizi din fructe cunoscuti si sub denumirea de ”alfa-hidroxi-acizi” sau AHA, includ substante precum acidul malic pe care-l regasim si in mere, acidul glicolic din trestia de zahar, acidul piruvic din papaia si acidul lactic din lapte. Folosite in mod regulat cremele cu acesti acizi dizolva substanta adeziva intercelulara care leaga intre ele celulele moarte favorizand desprinderea acestora si in felul acesta contribuie la atenuarea petelor maronii de pe piele si sporesc rezerva de acid hialuronic din piele (acesta fiind un agent de hidratare natural care cu inaintarea in varsta se micsoreaza).

Masti si lotiuni facute acasa pentru eliminarea petelor maronii

Fructele si legumele crude (bio) sunt bogate in acizi si enzime si daca sunt folosite cu regularitate vor avea efecte mai bune decat cremele cu acizi din comert si nu sunt nici iritante cu pielea noastra.

Nu ezitati si preparati-va singuri remediul cosmetic cu suc de castraveti prospat stors , astringent,  care contine oxidaza acidului ascorbic si ajuta in eliminarea petelor brune.

La fel ca si castravetele sucul proaspat de la o lamaie are actiune antiseptica si curata foarte bine pielea de aceste pete maronii. Lamaia contine fosfati si esteraze enzimatice benefice pentru a inlatura semnele imbatranirii de pe pielea noastra. Deschide aici si vezi retete simple de cosmetice naturale facute acasa cu miere si lamaie.

Sucurile de morcovi proaspat storsi si de papaia contin enzime care contribuie la stimularea proceselor vitale din piele, conferindu-i un aspect placut si sanatos.

Pentru eliminarea petelor, la prepararea mastilor de fata sau corp mai putem folosi si sucuri proaspete de coacaze, capsuni, portocala.

Mastile pentru fata si corp le preparam astfel: sucul proaspat de la legume si fructe (prezentate mai sus) la care adaugam un galbenus de ou batut, o lingura de miere naturala neincalzita pentru pielea uscata sau doua lingurite de iaurt natural pentru pielea grasa. Cel mai bine este sa fie aplicate dupa o baie de abur (in cazul fetei) cand pielea este deosebit de receptiva la tot ce se aplica pe suprafata ei sau dupa o sauna in cazul corpului.

Peelingul sau proceduri medicale in care se foloseste azot lichid, dioxid de carbon sau electrocoagulare pot sa elimine petele maronii. Afla aici despre exfoliante naturale pentru corp facute acasa.

sursa: pentru-gospodine

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005238 (s)