News Flash:

Administratorii de bloc, obligati sa faca peste 700 de ore de curs

24 Iulie 2019
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
bloc apartamente aer conditionat 6

S-a schimbat legea pentru administratorii de bloc. Se numesc mai nou administratori de condominii si sunt obligati sa faca 720 de ore de curs pentru a-si viza atestatul la primarie, insa doar doua scoli din Timisoara sunt in procedura de acreditare pentru a le oferi atestatele.

Conform Legii 196/2018 privind infiintarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, administratorii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare, printre care sa aprobe un regulament al condominiului si sa obtina un certificat de calificare profesionala.

Reprezentantii Primariei Timisoara, cei care emit atestate pentru administratorii de imobile, spun ca, desi legea este de anul trecut, abia anul acesta s-a dat un ordin prin care a fost modificat standardul ocupational al administratorilor de condominii.

Mai exact, in luna aprilie a fost emis ordinul 635/1.348/2019, care a redenumit ocupatia „administrator imobile” cu „administrator de condominii”. Apoi, in mai a fost modificat standardul ocupational al acestora.

„In acest moment, administratorii care au fost atestati dupa vechea lege trebuie sa faca un curs de 720 de ore la firme acreditate dupa noul standard. Dupa obtinerea certificatului de calificare profesionala, trebuie sa vina la primarie cu dovada si li se da automat atestatul. Doar noii administratori trebuie sa sustina cursul si apoi sa vina sa dea examen de atestare la primarie”, ne-au spus reprezentantii municipalitatii.

In acest moment, in Timisoara, doar doua scoli pot tine aceste cursuri de calificare profesionala, ambele fiind in curs de acreditare: Eurotraining si FALT. Eurotrainig mai are, insa, doar un mic pas pana la obtinerea tuturor actelor necesare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008239 (s)