News Flash:

Aceste boli ucid cei mai multi oameni

1 August 2018
916 Vizualizari | 0 Comentarii
boli

Bolile inimii si ale sistemului circulator sunt cauza principala a decesului în Europa, reprezentand peste 4 milioane de decese în fiecare an, arata concluziile celei de-a 4-a editie a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012.

Exista peste 1.9 milioane de decese în Uniunea Europeana, iar 43% dintre femei si 36% dintre barbati mor din cauza bolilor cardiovasculare.

Rata deceselor este în general mai mare în Europa Centrala si de Est decat în restul continentului. De exemplu, în 9 tari, inclusiv Romania, bolile cardiovasculare sunt responsabile de o rata de deces în randul barbatilor de aproximativ 50%.

In Romania mai mult de 50% din decesele înregistrate în randul barbatilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt principalul factor de deces si în Romania. Populatia masculina se confrunta cu un risc de deces semnificativ mai mare decat cea feminina. Conform raportului de evaluare a riscului cardiovascular, 2017 subiecti, toti barbati, au avut un risc ridicat de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Factori precum obezitatea, fumatul, hipertensiunea sau diabetul sunt considerati principala cauza a numarului crescator de decese. În cazul femeilor, obezitatea si lipsa exercitiilor fizice au fost principalele cauze ale decesului din cauza bolilor de inima.

„Stilul de viata al oamenilor este amenintat de lipsa informatiilor, precum si de atentia scazuta pe care o acorda obiceiurilor zilnice. Asigurarea de sanatate ar putea fi un prim pas de facut pentru linistea sufleteasa. Unele pachete ofera programe de preventie, iar în cazul în care boala apare, ele acopera de asemenea servicii medicale internationale, foarte specializate.", a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing si PR la MediHelp International

Studii precum SEPHAR (studiu al factorilor de risc cardiovascular care evalueaza relatia dintre varsta, gen, fumator/nefumator, tensiunea arteriala si nivelul colesterolului) arata ca Romania este o tara cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate în randul tarilor din Europa.


bolile inimii bolilor cardiovasculare obezitatea fumatul diabetul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004533 (s)