News Flash:

Acesta e cel mai bun sirop pentru imunitate pe care il poti prepara acasa

3 Februarie 2016
1936 Vizualizari | 0 Comentarii
sirop imunitate
Dextrometorfanfenilefrinaacid citricglicerinamentol, arome naturale, arome artificiale, propilenglicol, apa purificata, benzoat de sodiucitrat de sodiu,sorbitol ... Sunt doar cateva dintre ingredientele unui sirop care pretindestimularea imunitatiicombaterea tusei si a altor probleme de sanatate specifice iernii si sunt suficiente sa te determine sa nu mai cumperi un astfel de produs. 

Si atunci nu ne ramane decat sa incercam sa ne preparam singuri leacul de care avem nevoie. Iata cum puteti face acasa un sirop din echinaceea si boabe de soc, care stimuleza imunitatea si va ajuta sa treceti mai usor peste neplacerile cauzate de racealagripa sau alte infectii respiratorii.

Ingrediente
- 1/2 cana de boabe de soc uscate sau o cana de boabe proaspete
- 2 linguri de echinaceea uscata (e perfect daca luati dintr-o cutie de ceai pe care o aveti deja)
- 1 lingura de radacina de ghimbir uscat sau 2 linguri de radacina de ghimbir proaspat rasa
- 1-2 batoane de scortisoara, rupte in jumatate
- 3 cani apa distilata
- 3/4 cana de miere bruta

Inainte de a prepara acest sirop sterilizati fiecare vas, borcan si ustensila pe care o veti folosi - 10 minute in apa clocotita. Puneti toate ingredientele uscate intr-un vas si adaugati apa. Este important sa fie apa distilata pentru ca apa de la robinet, chiar si cea filtrata, poate contine urme de bacterii, metale grele ce vor contamina siropul. Puneti vasul la foc mediu, iar cand incepe sa fiarba micsorati flacara si mai lasati 45 de minute sau pana cand compozitia s-a redus aproape la jumatate, timp in care amestecati din cand in cand si striviti cu dosul lingurii boabele de soc. 

Cand credeti ca s-a evaporat suficient, strecurati foarte bine lichidul intr-un borcan, presand cu lingura ingredientele, si il lasati sa se raceasca suficient cat sa puteti dizolva mierea. Tineti cont ca enizemele din miere se distrug la 40 de grade Celsius, deci nu adaugati mierea decat dupa ce siropul s-a racit destul de bine. Se pastreaza la frigider, sigilat bine, timp de pana la doua luni. Consumati 2-4 lingurite pe zi, la orice semn de raceala, tuse, oboseala, astenie. Asigurati-va inainte ca nu sunteti alergic la vreunul dintre ingrediente.

Cum va ajuta ingredientele din sirop
1. Socul
Un studiu realizat intre 1992-1993 in Israel a aratat ca socul vindeca mai repede gripa decat celebrul Tamiflu. Socul este o sursa de antioxidanti, taninuri, vitaminele A, B, si C, flavonoide, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Dar este cel mai bine cunoscut pentru efectul-fulger asupra gripei cand boala e la inceput, de aceea este important sa il consumati la primele simptome. Desi nu exista vreun studiu care sa afirme ca socul previne gripa, sunt mai multe care sustin ca aceasta planta ajuta in mod eficient la scurtarea perioadei de boala.

2. Echinaceea
La fel ca in cazul socului, nu sunt date stiintifice care sa certifice calitatile acestei plante in prevenirea racelilor si a gripei. Cu toate acestea, chiar Institutul National de Sanatate din SUA admite ca echinaceea este eficienta daca este luata imediat dupa ce apar simptomele de raceala/gripa. Specialistii afirma chiar ca aceasta este folosita in mod eficient pentru a trata: infectii ale tractului urinar, infectii cu candida, herpes genital, boli ale gingiilor, amigdalite, infectii streptococice, sifilis, febra tifoida, malarie si difterie.

3. Mierea
Nimic nu bate mierea cand vine vorba de tratarea tusei. Este dovedit ca mierea este mai eficienta la tuse decat medicamentele de tuse. Are un puternic efect antibacterian si in plus, studiile au aratat ca mierea este un foarte bun conservant, la fel de eficient ca EDTA (folosit pe scara larga in produsele alimentare si interzis in multe tari). 

4. Scortisoara
Regleaza nivelul zaharului in sange, scade tensiunea arteriala, iar autoritatile sanitare din Germania au aprobat scortisoara pentru tratarea afectiunilor gastro-intestinale.

5. Radacina de ghimbir
Este bine cunoscut efectul gingerului asupra starilor de greata, a indigestiei si a altor neplaceri legate de stomac. De asemenea, are efect antiinflamator.

dextrometorfan fenilefrina acid citric glicerina mentol sorbitol sirop
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006144 (s)