News Flash:

A inceput transferul pacientilor cu Covid din Romania spre Ungaria. Doi dintre ei sunt din Timisoara

14 Octombrie 2021
414 Vizualizari | 0 Comentarii
masca covid

Zece pacienti cu Covid-19 din tara vor fi transferati in cursul zilei de joi spre Ungaria, printre acestia si doi din Timisoara. Pacientii sunt stabili si pot fi transportati. Ei vor ajunge la centrele universitare din Szeged sau Debrecen.
 
Romania a inceput saptamana trecuta discutiile cu autoritatile din Ungaria in vederea transferarii in tara vecina a mai multor pacienti Covid in stare grava. Ungaria a anuntat ca va prelua 50 de pacienti care au nevoie de terapie intensiva.

Primii pacienti sunt transferati joi, 14 octombrie, spre Ungaria. Conform reprezentantilor Ministerului Sanatatii, este vorba despre zece pacienti, doi de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara si opt din Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor din Bucuresti. Starea pacientilor este stabila.

Din cei zece bolnavi de Covid-19, cinci vor ajunge in centrul universitar Szeged, iar ceilalti in centrul universitar Debrecen. Transferul pacientilor din Timisoara se realizeaza pe cale terestra, iar transferul pacientilor din Bucuresti se efectueaza atat pe cale terestra, cat si pe cale aeriana. Pacientii vor fi monitorizati pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe. De asemenea, la Szeged si Debrecen a fost trimis personal din Romania pentru a asigura sprijinul necesar acestor operatiuni.

„Multumim vecinilor nostri pentru colaborare si sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeana, de care trebuie sa ne bucuram. Si noi, la randul nostru am acordat sprijin altor state atunci cand am avut posibilitatea. In Ungaria vom transfera 50 de pacienti aflati in stare grava, in mai multe etape, in centrele universitare din Szeged si Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006240 (s)