News Flash:

Politia a inceput o ancheta dupa ce a aflat de posibile vaccinari fictive la un centru de vaccinare din Timisoara

6 Octombrie 2021
487 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Politistii au inceput o ancheta pentru vaccinari fictive la centrul de vaccinare de la Spitalul CFR din Timisoara. Conducerea spitalului a depus plangere la politie dupa ce a descoperit mai multe certificate de vaccinare suspecte. Totul a pornit de la o sesizare din afara spitalului, iar oamenii legii fac deja cercetari.
Politistii din Timisoara au inceput o ancheta pentru a verifica centrul de vaccinare de la Spitalul CFR. Plangerea a venit chiar de la conducerea unitatii sanitare, care a descoperit ca sase oameni au mers sa se vaccineze, dar imunizarea nu s-ar fi produs. Nu se stie deocamdata daca este vorba despre „vaccinare la chiuveta” sau despre certificate false de vaccinare.

„La o verificare a documentelor am sesizat lucruri in neregula si am considerat, ca manager, ca trebuie sa fiu ajutata de specialisti ca sa vedem daca s-a facut ceva rau sau nu, exista suspiciunea rezonabila, dar nu putem spune 100% ca s-a si intamplat. Este vorba despre sase persoane, avem suspiciunea ca dozele nu au fost administrate sau certificatele sa fie eliberate. Daca ancheta va stabili asta, cadrelor medicale si persoanelor implicate care au contribuit la zadarnicia combaterii bolilor li se vor desface contractele de munca, iar certificatele false de vaccinare se vor anula in instanta. Daca se dovedeste ca este asa”, a explicat, pentru Tion, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR din Timisoara.

Politistii au ridicat acte de la centrul de vaccinare si au inceput o ancheta.

„La data de 5 octombrie, la nivelul Politiei Municipiului Timisoara a fost depusa o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false, fapt pentru care politistii efectueaza verificari pentru clarificarea tuturor aspectelor si luarea masurilor legale care se impun”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

La centrul de vaccinare din cadrul Spitalului CFR Timisoara s-au administrat, de la debutul pandemiei, 23.995 de doze de vaccin Pfizer si 680 cu ser Moderna.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005125 (s)