News Flash:

A fugit din tara criminalul care a ucis un migrant si a ranit un altul langa Gara de Nord la Timisoara. Anuntul ministrului de Interne

18 Mai 2021
423 Vizualizari | 0 Comentarii
afgan

Afganul care a uncis un migrant si a ranit un altul la Gara de Nord din Timisoara a fugit din Romania. E identificat si a fost dat in urmarire internationala. Anuntul a fost facut de ministrul de Interne Lucian Bode, marti. El a fost chemat in Parlament sa dea explicatii in legatura cu situatia migrantilor pe teritoriul Romaniei.

„A plecat din Romania. Avem un dosar instrumentat de procuror. A fost important sa aflam cine este. El este identificat, stim cum il cheama, ce parcurs a avut in Romania. la fel s-a intamplat si cu crima de la Arad, l-am identificat, stim ca a cerut azil intr-o tara din Europa si incercam sa-l aducem in fata isntantelor din Romania… aveau forme legale de sedere in Romania„, a declarat ministrul de Interne.

„Timisoara nu a fost si nu este lasata singura in această chestiune. In gestionarea operativa a evenimentului Timisoara au fost angrenate capabilitati din partea MAI, autoritati locale, mai exact toate autoritatile cu atributii pe linia sigurantei nationale. Cooperarea cu autoritatile locale a fost și este foarte buna. Toate institutiile s-au implicat activ in gestionarea situatie„, a mai afirmat ministrul de Interne.

In 28 aprilie, politistii publicau fotografia agresorului, un afgan de 27 de ani, si faceau apel la timisoreni sa fie vigilenti si sa dea alarma, daca il vad.

„Facem apel la cetățeni, ca oricine recunoaște această persoană din fotografie sau poate oferi informații cu privire la aceasta, să apeleze de îndată Serviciul de Urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.
De asemenea, vă recomandăm ca la întâlnirea în spațiul public a acestui bărbat, să păstrați distanța și să evitați orice interacțiune cu acesta!„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

In lipsa, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au anuntat ca il cerceteaza pe fugar pentru omor si tentativa de omor.

Asadar, politistii din Timis inca ii  cauta pe migrantii implicati in crima din zona Garii de Nord, din 19 aprilie. Daca initial s-a anuntat ca patru dintre cei sase transfugi implicati in uciderea unui afgan si ranirea altuia au fost identificati, politistii spun ca acestia au fost doar luati in evidente si ca nu ar fi participat la violentele soldate cu un mort si un ranit.

Va reamintim, un cetatean afgan a fost ucis si un altul a fost ranit, dupa o rafuiala intre migranti, in zona Garii de Nord in urma cu o luna.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006022 (s)