News Flash:

8 dureri pe care ar fi bine sa nu le ignori niciodata

2 Ianuarie 2016
2230 Vizualizari | 0 Comentarii
durere femeie
Cum să faci diferenţa dintre o durere minoră şi una care poate să ascundă probleme serioase? Află de la celebrul Dr. Oz cand nu trebuie să ignori durerea cu care te confrunţi.

Durerea de spate, genunchi, dinţi sau orice altă durere semnalată în diverse zone ale corpului poate să fie una minoră, dar în acelaşi timp poate să ascundă ceva mult mai serios. De aceea, există cateva reguli pe care te poţi baza pentru a face diferenţa dintre aceste dureri.

Iată care sunt semnele pe care nu ar trebui să le ignori, după cum avertizează Dr. Oz:

1. Durerea de cap care apare brusc

Tipul acesta de durere apare brusc şi ţi se pare că este cea mai intensă durere de cap pe care ai resimţit-o vreodată. Dr. Oz susţine că poate să-ţi pună viaţa în pericol, deoarece poate să ascundă o ruptură de anevrism sau o slăbire a unui vas de sange în creier, lucru care poate să declanşeze o hemoragie internă. Dacă ai avut vreodată astfel de dureri este recomandat să nu le ignori şi să consulţi un medic.

2. Durere de gambe

Dacă ai urcat pe un traseu sau ai făcut exerciţii pentru picioare poţi să te confrunţi cu dureri musculare la nivelul gambelor. Insă, Dr. Oz avertizează că această durere poate să ascundă şi o afecţiune serioasă, cum ar fi tromboza venoasă profundă. Aceasta apare atunci cand un cheag de sange se formează în venă şi blochează circulaţia sangelui spre inimă. De asemenea, părţi din cheagul de sange pot să circule spre plămani, cauzand probleme grave. Acordă atenţia cuvenită acestui tip de durere, cu atat mai mult cu cat gamba este umflată, înroşită şi simţi zona respectivă foarte caldă la atingere.

3. Arsuri în piept sau abdomen


Aceste dureri le poţi pune pe seama unei indigestii sau arsuri stomacale, însă Dr Oz spune că pot să ascundă şi un ulcer. Dacă nu este tratat, ulcerul poate să conducă la infecţii serioase şi sangerări interne. Aşadar, acordă atenţia cuvenită acestei senzaţii de arsură care apare în piept sau abdomen şi mergi la medic dacă aceasta este rezistentă la medicaţia obişnuită.

4. Durerea de braţ şi umăr

Senzaţia de presiune şi strangere care apare la braţ şi umăr poate să semnaleze un atac de inimă. Durerea de braţ este cu atat mai periculoasă cu cat o resimţi dinspre piept spre mană şi se situează pe partea stangă.
Atunci cand această durere este însoţită de transpiraţie abundentă, durere în piept, oboseală, dificultăţi în respiraţie şi greaţă este necesar să consulţi de urgenţă un medic.

5. Durere abdomninală resimţită în partea dreaptă jos

Durerile abdominale pot să aibă numeroase cauze, însă unele nu trebuie ignorate. De exemplu, durerea care apare în jurul buricului, creşte în intensitate şi se localizează în partea dreaptă jos poate să ascundă o inflamaţie a apendicelui. Durerea este mai intensă atunci cand încerci să te mişti, iar uneori este însoţită de simptome precum febră, pierderea apetitului, senzaţie de greaţă şi vomă. La femei, acest tip de durere poate să semnaleze şi o problemă cu ovarele, cum ar fi apariţia unui chist sau o torsiune de ovar. Nu ignora aceste dureri şi mergi la un medic ginecolog.

6. Durerea în zona gatului

Poate să apară în momente de tensiune musculară sau cand petreci mult timp într-o pozţie inconfortabilă la birou, însă mai poate să ascundă şi o meningită. In acest caz, gatul este înţepenit şi este foarte dureros atunci cand încerci să mişti capul. Mergi degrabă la un consult specializat!

7. Durerea de ochi

Durerea resimţită la nivelul ochilor, cu senzaţia de inflamare şi tulburări de vedere poate să fie un semn de boli oculare grave, precum celulita orbitală şi glaucomul. Celulita orbitală este o infecţie care se manifestă în ţesuturile din jurul ochilor, cauzand inflamarea pleoapelor sau a obrajilor.

Glaucomul acut apare atunci cand presiunea oculară este mare şi distruge nervul optic. Simptomele care pot să apară sunt de înroşire a ochilor, senzaţia de greutate a ochilor şi o durere intensă asociată cu tulburări de vedere.

8. Durere abdominală resimţită în partea dreaptă sus

Acest tip de durere poate să ascundă probleme cu vezica biliară. De obicei, durerea se înrăutăţeşte după mesele copioase cu multe grăsimi, fiind asociată cu existenţa pietrelor la fiere. Dacă persistă şi este însoţită de senzaţii de greaţă, vomă şi febră, Dr. Oz susţine că este vorba despre o inflamaţie la nivelul vezicii biliare care necesită un control medical de urgenţă.

 


dr oz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006015 (s)