News Flash:

10 semne timpurii ca ai putea avea probleme la inima

9 August 2018
1464 Vizualizari | 0 Comentarii
inima

Atacurile de cord si cele vascular-cerebrale sunt mai dese in luna ianuarie, atrag atentia atat cercetatorii, cat si medicii cardiologi. Motivele sunt multiple: infectiile cu virusurile gripale, poluarea aerului, lipsa somnului si nu in ultimul rand abuzurile alimentare facute de Sarbatori.
Bolile cardiovasculare sunt de ani buni in topul afectiunilor medicale cu risc maxim pentru pacienti. Pentru bolnavii cardiaci probabilitatea de a face atac de cord sau atac cerebral este mai mare iarna. Specialistii site-ului de informatii medicale webmd.com au intocmit un clasament al simptomelor care pot indica eventuale probleme cu inima. Iata cum arata acesta:

1.Apnee in somn. Sforaitul produce pauze in respiratie, ceea ce duce la situatia in care creierul sa nu primeasca suficient oxigen. Prin urmare, creierul trimite semnale catre vasele de sange si catre inima sa depuna mai mult efort pentru ca fluxul de sange sa fie normal. In acest fel, creste tensiunea si apar batai anormale ale inimii care pot duce la atac de cord. Din fericire, apneea este tratabila.

2.Iritatii portocalii sau galbene pe piele. Nivelul foarte crescut al trigliceridelor poate face ca la articulatiile degetelor sau pe fese sa apara iritatii colorate. Mare parte din grasimile existente in sange pun la grea incercare sanatatea arterelor si sunt direct responsabile de formarea placilor arteriale care sunt un risc de atac de cord sau vascular-cerebral.

3.Pete negre pe unghii. Indica o suferinta a valvelor inimii numita endocardita. Totoata, pot fi un semn al existentei diabetului, iar bolnavii cu diabet au un risc de 2-4 ori mai mare sa sufere un atac de cord sau vascular-cerebral. Unghiile albastre sau gri sunt semnul unei slabe oxigenari si circulatii sanguine. Cauza poate fi congenitala – un defect al inimii – sau anumite vase de sange blocate.

4.Ameteala. Este semnul ca inima nu pompeaza suficient sange catre creier. Ameteala poate fi un semn al ritmului anormal al inimii numit aritmie. Oboseala muschiului inimii care anunta un atac de cord ne poate face instabili pe picioare. Ameteala este un simptom foarte putin stiut care poate anunta si un atac de cord.

5.Probleme sexuale. Disfunctia erectila in cazul barbatilor poate avea drept cauza o boala de circulatie a sangelui, placile de colesterol care blocheaza fluxul sanguin, de exemplu, in timp ce in cazul femeilor apare lipsa dorintei si a placerii sexuale.

6.Sangerarea gingiilor. Oamenii de stiinta nu au elucidat inca misterul prin care bolile de inima se leaga de sanatatea gingiilor, dar studiile facute pana acum au aratat ca sangerarea, inflamarea sau sensibilitatea la nivelul gingiilor poate indica probleme cu inima. Una dintre teorii sustine ca bacteriile din gura ajung in fluxul sanguin si duce la inflamatia tesutului inimii. Bolile gingivale si lipsa danturii pot creste riscul de atac de cord.

7.Pete inchise pe piele. Sunt prezente pliurile pielii de pe gat, axile sau canalul inghinal Daca nu urmati tratament pentru diabet de ti 2, sindrom metabolic sau rezistenta la insulina, mergeti la medic pentru un control al zaharului din sange si protejarea inimii.

8.Respiratie scurta.Este semn de functionare anormala a inimii sau poate anunta chiar un atac de cord iminent. Vorbiti cu medicul dvs. daca luptati sa va recapatati respiratia dupa ce faceti un lucru sau altul sau va este greu sa resirati daca va intindeti pe pat.

9.Picioare umflate. Situatia este frecventa atunci atunci cand stam mult pe scaun sau in timpul sarcinii. Acumularea de fluid poate fi, de asemenea, semnul unei insuficiente cardiace si al unei circulatii proaste la nivelul picioarelor ca urmare a existentei unui cheag care blocheaza intoarcerea sangelui de la periferia corpului catre inima.

10.Oboseala frecventa. Nu este tot timpul semnul unui somn deficitar. Problemele cardiace vor pot face sa va simtiti obositi si secat de energie din cauza ca muschiul inimii este obosit si el si nu mai face fata cerintelor organismului.Sursa:Adevarul


4 ameteala cord
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006632 (s)