News Flash:

10 motive pentru a adauga bucati de ananas in apa pe care o bei

24 Mai 2016
2676 Vizualizari | 0 Comentarii
ananas cu apa
Potrivit Ayurveda, ritualurile matinale sanatoase - cum ar fi consumarea unui pahar de apa, cu lamaie sau fara lamaie, pe stomacul gol, ajuta la construirea imunitatii. In randurile de mai jos va vom arata de ce este bine sa adaugi ananas in apa pe care o bei inainte de micul dejun.

Ananasul contine o multime de nutrienti, cunoscuti si mai putin cunoscuti. Acesta este bogat in bromelaina si vitamina C, ambele accelerand procesele de vindecare din organism. Iata cateva motive pentru a bea apa in care ai adaugat bucati de ananas

1. Combate inflamatia
Bromelaina are proprietati antiinflamatorii puternice. Ajuta organismul sa elimine toxinele, care afecteaza tesuturile si organe. Consumul regulat de ananas in tratamentul artritei si al leziunilor cauzate de activitatea sportiva reduce inflamatia si amelioreaza durerea. 

2. Ajuta la pierderea in greutate
Datorita continutului sau ridicat de fibre - care necesita timp pentru a fi digerate, ananasul te face sa te simti satul pentru mai mult timp. Apa cu ananas previne poftele de dulce si grasimi. Tiamina converteste carbohidratii in energie si stimuleaza metabolismul.

3. Elimina parazitii din ficat si intestine
Bromelaina are proprietati antiparazitare. Unele studii au aratat ca ananasul poate ucide in trei zile teniile.

4. Pastreaza tiroida sanatoasa
Atat iodul cat si bromelaina ajuta in tratamentul multor boli autoimune; de asemenea, amelioreaza simptomele asociate cu tiroidita.

5. Pastreaza echilibrul electrolitic
Potasiul care se gaseste in ananas face corpul tau mai puternic si te ajuta sa mentii echilibrul electrolitic, prevenind astfel crampele.

6. Curata organismul de toxine
Ananasul contine fibre, enzime si antioxidanti care curata organismul de metale grele si toxine.

7. Ajuta digestia
Bromelaina stimuleaza organismul pentru a digera proteinele mai eficient.

8. Intareste gingiile, pastreaza dintii albi
Gratie bromelainei, ananasul indeparteaza petele de pe dinti si ajuta la dezintegrarea placii bacteriene.

9. Imbunatateste vederea
Betacarotenul si vitamina A sunt esentiale pentru vedere. Un studiu publicat in Arhivele de Oftalmologie a aratat ca 3 sau mai multe portii de ananas pe zi reduce riscul degenerescentei maculare, cauza principala a orbirii la varstnici.

10. Protectie anticancer
Potriviti unui studiu, bromelaina din ananas este superioara medicamentului 5-fluorouracil, utilizat in terapia anticancer pentru incetinirea si stoparea dezvoltarii celulelor canceroase. Mai mult decat atat, nu are efecte secundare.

construirea imunitatii combate inflamatia ajuta digestia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006229 (s)