News Flash:

Combustibilul incredibil al viitorului. Masina care merge 100 de ani fara sa o alimentezi

21 Decembrie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
masina

Daca ai avea o masina pe baza de thoriu, nu ar fi nevoie sa o realimentezi niciodata. De fapt, partea mecanica ar ceda cu mult inaintea combustibilului. Sunt sanse destul de mari sa o conduca si copiii tai.

Ce este thoriu? Este combustibilul nuclear al viitorului. Numele de thoriu este o referinta la Thor, zeul razboiului in mitologia scandinava. Mai putin radioactiv decat uraniul, thoriul poate fi exploatat in cariere de suprafata, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului si costuri relativ reduse de valorificare.

O companie numita laser Power Systems a creat un concept al carui motor functioneaza pe baza de thoriu. Fiind radioactiv, echipa a folosit bucatele foarte mici pentru a construi o raza laser care incalzeste apa si produce abur. Acest abur este transformat in energie cu ajutorul unei turbine.

Un singur gram de thoriu produce mai multa energie decat 28.000 de litri de combustibil conventional, in timp ce o cantitate de 8 grame ar fi suficienta sa propulseze o masina 100 de ani.

Charles Stevens, CEO al Laser Power Systems, a anuntat insa ca masinile propulsate de thoriu nu vor aparea prea curand pe strazi. El spune ca industria auto nu este interesata de proiect, fiind concetrata pe tehnologia clasica, care inca produce bani.

Compania sa dezvolta diferite sisteme prin care thoriul ar putea fi folosit pentru producerea energiei, fie ca este vorba de cladiri de birouri, hoteluri sau restaurante.

In ceea ce priveste radioactivitatea, Stevens nu isi face probleme. O singura bucata de folie de aluminiu este suficienta pentru a contracara efectele ei. Sursa: promotor.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006393 (s)