News Flash:

Codul rosu de inundatii se mentine pe raul Barzava

1 Iulie 2016
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod
Codul rosu de inundatii se mentine in judetul Timis pe raul Barzava pana vineri 1 iulie, dar nivelul apelor a inceput sa scada, informeaza Administratia Bazinala de Apa Banat. 
In urma revarsarii Barzavei au fost inundate la Rovinita Mare 7 case cu gospodarii, 5 hectare de izlaz, iar drumul judetean DJ Rovinita Mare-Denta a fost inchis. 
In localitatea Denta au fost inundate 50 hectare de pasune si 30 de curti, iar doua persoane au fost evacuate. 
In cursul noptii de miercuri spre joi, ABA Banat a mai adus doua autobasculate cu nisip la Denta, pe langa cele patru deja aduse, si au mai fost predati 2.000 de saci, pe langa cei 7.000 livrati in cursul zilei de joi, pentru a se interveni daca este cazul. 
Potrivit ABA Banat, pe raul Barzava, aval Gataia, se mentine codul rosu de inundatii, prognozat de INHGA, pana pe 1 iulie la ora 12.00. La statia hidrometrica Gataia, nivelul Barzavei este joi in scadere. In aval de localitatea Denta, curgerea Barzavei este lenta. La statia hidrometrica Partos, nivelul Barzavei este in crestere. 
Sub avertizare cu cod portocaliu se mai afla cursul de apa Moravita, cursul de apa Poganis si cursul de apa Bega Veche. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004959 (s)