News Flash:

EVALUAREA NATIONALA 2016: Cele mai amuzante perle de la proba de Limba si Literatura Romana

30 Iunie 2016
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
examen bac
Perlele candidatilor la Evaluarea Nationala au starnit si in acest an amuzamentul corectorilor, un elev scriind, despre cratima, ca "desparte doua cuvinte care nu incap intregi in versuri. .
Poezia “Salcamii”, dar si compunerea despre un obiectiv turistic le-a pus elevilor imaginatia la incercare.
“Autorul versurilor se crede frate cu salcamii, pentru ca doar asa isi aminteste el de copilaria lui, in care erau albine si copaci”, a scris, sigur pe el, unul dintre candidati.
In opinia altuia, “semnificatia versurilor arata ca pe langa salcami stateau albinele, inseamna ca pe langa salcami cineva a pus niste stupi. Eu am stupi acasa si tot langa salcami ii punem”.
“Poetul nu poate sa se descotoroseasca de imaginea copilariei care il bantuie doar in legatura cu salcamii, dovada ca in timp ce copilaria lui Ion Creanga e bantuita de <La cirese>, altii, din zone mai sarace, n-au avut parte decat de flori de salcam pline de viespi", a scris un altul.
Elevii au incercat sa fie cat mai sinceri si originali, atunci cand a fost vorba despre compunerea privind obiectivul turistic.
“Mai demult eu am plecat de acasa, ca sa ma plimb cu trenul. Mama nu a stiut si a fost anuntata Politia, care m-a gasit la Mausoleul din Focsani, pe care eu atunci l-am vizitat”, a scris unul dintre candidati.
“Eu ma duc vara la satul Bizighesti, la bunicii care au murit amandoi, dar care i-au lasat casa lui mama mea, nu la fratele ei, care e un betiv”, a scris cu sinceritate un alt elev.
Rolul cratimei a fost si el explicat de elevi, asa cum s-au priceput mai bine.
“Rolul cratimei in <invie-n mine> este de a arata ca copilul din poet nu era mort dea binelea", a scris unul dintre candidati, in timp ce un altul a aratat: "Cratima are rolul de a scurta cuvantul cu o litera, care dispare in vorbire”.
“Cratima desparte doua cuvinte care nu incap intregi in versuri de poezii”, a scris un altul.
Profesorii vasluieni au corectat lucrarile elevilor din judetul Vrancea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004811 (s)