News Flash:

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE, BIOLOGIE: Vezi AICI subiecte si barem, clasele a XI-a si a XII-a, la simulare bacalaureat 2018. Proba scrisa la alegere, in functie de profil sau specializare

22 Martie 2018
869 Vizualizari | 0 Comentarii
evaluare 1

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE PROBA LA ALEGERE GEOGRAFIE, BIOLOGIE, PSIHOLOGIE, ECONOMIE, FIZICA, INFORMATICA. Joi, 22 martie, elevii de clasele a XI-a si a XII-a sustin simularea la a treia proba scrisa a Bacalaureatului, cea la alegere, in functie de profil sau specializare, astfel, liceenii au de ales intre geografie, psihologie sau biologie, fizica, informatica. Pe 30 martie vor fi afisate rezultatele.
SUBIECTE BAC 2018 GEOGRAFIE 


SUBIECTE BAC 2018 BIOLOGIE

 


SIMULARE BAC 2018 PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatie, joi, 22 martie, va avea loc cea de a treia proba  simularii bacalaureatului 2018. Liceeni vor sustine simularea la proba la alegere, in functie de profil sau specializare. Astfel, elevii de la real vor putea sustine simularea la biologie, fizica, informatica sau chimie, iar cei de la uman, la geografie, psihologie, filosofie sau economie.

Luni, 19 martie, elevii au dat simluarea la limba si literatura romana, iar miercuri, 22 martie, pe cea la proba obligatorie de profil, matematica sau istorie.

SIMULARE BAC 2018 PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE Conform datelor centralizate de catre Ministerul Educatiei, la nivel national, s-au inscris peste 300.000 de elevi la aceasta simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si nu se trec in catalog. Totusi, in situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.

Simularea se adreseaza elevilor inscrisi in clasele a XI-a si a XII-a la inceputul anului scolar 2017-2018.

"Pe 19 martie va avea loc proba la limba si literatura romana - proba E) a) - clasele a XI-a si a XII-a, pe 20 martie cea la Limba si literatura materna - proba E) b) - clasele a XI-a si a XII-a, pe 21 martie - proba obligatorie a profilului - proba E) c) - clasele a XI-a si a XII-a si pe 22 martie se va desfasura proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) d) - exclusiv elevii clasei a XII-a", a transmis Ministerul Educatiei Nationale (MEN), intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

SIMULARE BAC 2018  PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE. Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

SIMULARE BAC 2018  PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE. Mediafax va publica subiecte si barem la simulare Bacalaureat 2018 la toate aceste probe imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Evaluarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli.

Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si nu se trec in catalog. Totusi, in situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.

MEN mai precizeaza ca "obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare in sesiunea iunie-iulie".

Galerie Foto

sub1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054618 (s)