News Flash:

Cod portocaliu de inundatii in patru judete din sud-vestul tarii, de miercuri pana vineri

14 Mai 2014
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de patru judete din sud-vestul tarii se afla sub Cod portocaliu de inundatii incepand de miercuri dimineata de la ora 9,00, pana vineri, la ora 18,00, potrivit Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).
Codul portocaliu este valabil pe raurile Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), pe Jiu amonte Racari si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).
Cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor in jurul cotelor de atentie se pot produce si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte din centrul si estul tarii.
Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.
Totodata, incepand de miercuri de la ora 0,00, INHGA a emis Cod galben de inundatii pentru raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).
De asemenea, va fi Cod galben de inundatii, incepand cu data de 14.05.2014, ora 9,00 pe unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges si afluenti (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila), Ramnicu Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Putna (judetul Vrancea).
Pe de alta parte, miercuri dupa-amiaza la ora 16,00 intra in vigoare o avertizare meteorologica Cod portocaliu de ploi abundente valabila in noua judete (Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea) pana joi noapte.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1026 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041351 (s)