News Flash:

Viitoarea sosea Transcarpatica ar putea trece prin munte

13 Mai 2014
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa ce anul trecut consiliile judetene din Brasov si Dambovita au semnat un parteneriat pentru a realiza o sosea directa prin munti intre cele doua judete, acum autoritatile incearca sa gaseasca cea mai buna varianta pentru construirea drumului numit neoficial Transcarpatica. Un tunel prin Bucegi ar reduce costurile, spunt autoritatile brasovene.
In conditiile in care proiectul noii sosele la inaltime, care va lega localitatea Moroieni de statiunea Moeciu, s-a dovedit a fi destul de costisitor, oficialii judeteni au inceput sa caute solutii. Una dintre ele a fost includerea in proiect a Companiei Nationale de Drumuri. Dupa o vizita pe teren, reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai CNADNR au decis sa preia soseaua dintre Moeciu de Jos si Moeciu de Sus, lunga de 8,5 km, pentru o reabilita si ulterior pentru a o include in Transcarpatica, relateaza bzb.ro.
Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, precizeaza ca miscare este una justificata si vorbeste despre o alta posibila varianta pentru reducerea costurilor. „In locul unor serpetine pe Bucegi putem face un tunel de 2 km, care ar scadea atat costurile realizarii acestui proiect, cat si cheltuielile”, a explicat presedintele CJ Brasov.
Proiectul Transcarpatica a fost anuntat inca de anul trecut cu mult entuziasm de autoritati, fiind considerat un drum care va pune in valoare potentialul turistic al zonei si va inchide un circuit turistic major (Platoul Bucegi – Bran – Brasov – Valea Prahovei – Platoul Bucegi). In august anul trecut, autoritatile prognozau ca drumul va masura 60 de km si va serpui printre varfuri abrupte si pasuni alpine, capre negre si ursi, pentru protectia carora vor fi luate insa masuri speciale.

neoficial transcarpatica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034945 (s)