News Flash:

Vremea a făcut ravagii

107 localităţi din 20 de judeţe, afectate, în ultimele 24 de ore, de fenomenele hidrometeorologice

14 Iunie 2024
114 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto IGSU Facebook

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au afectat  107 localități din 20 de județe, conform informațiilor prezentate vineri dimineața de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Județele afectate sunt Alba, Argeș, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea și municipiul București. Echipele IGSU au intervenit pentru evacuarea apei din 131 de case, șase anexe gospodărești, 110 curți, 25 de beciuri, 84 de subsoluri de blocuri, 101 străzi, șase instituții publice și opt operatori economici.

De asemenea, au fost efectuate misiuni pentru degajarea a 31 de elemente de construcție afectate, 191 de copaci doborâți de vânt și 26 de stâlpi căzuți pe carosabil. În urma fenomenelor, nouă case, două anexe, trei instituții publice, 17 blocuri și 129 de autoturisme au suferit avarii.

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe un drum național (DN 15E/Mureș) și pe cinci drumuri județene (DJ 503/Teleorman, DJ 504/Teleorman, DJ 504B/Teleorman, DJ 506/Teleorman și DJ 543/Suceava) din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Echipe specializate au fost mobilizate pentru remedierea situației și reluarea traficului rutier.

Pentru a preîntâmpina situații periculoase pentru vieți și bunuri, au fost transmise 40 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT în 19 județe și municipiul București.

Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției au fost activate prin operaționalizarea Grupurilor Operative la inspectoratele pentru situații de urgență din 16 județe (Alba, Argeș, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea) și municipiul București.

În Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinți) și în municipiul București, echipele specializate au intervenit pentru salvarea a cinci persoane surprinse în autoturisme de cantitatea mare de apă. În prezent, pompierii bucureșteni continuă să fie în teren și să intervină pentru gestionarea efectelor adverse ale vremii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005505 (s)