News Flash:

Bine de știut!

Care sunt românii care pot obţine permisul auto fără şcoala de şoferi

19 Iunie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

În 2023, Guvernul a modificat Codul Rutier, eliminând obligativitatea absolvirii unei școli de șoferi pentru anumite categorii de români înainte de a se înscrie la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere. Această schimbare legislativă a fost propusă de Ministerul Afacerilor Interne și a intrat în vigoare la data de 10 august 2023.

Modificările aduse de specialiștii MAI în Codul Rutier au vizat mai multe aspecte importante, inclusiv condițiile pentru restituirea permisului de conducere reținut și procedurile de obținere a permisului de conducere românesc pentru șoferii cu permise eliberate de alte state. Ordonanța nr. 29/2023, adoptată în ședința de Guvern, a modificat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, permițând astfel cetățenilor care dețin permise de conducere eliberate de alte state să se prezinte la examenul pentru obținerea permisului românesc fără a fi necesară urmarea unei școli de șoferi.

În comunicatul oficial al Ministerului Afacerilor Interne se precizează că după obținerea permisului de conducere românesc, permisul străin va fi returnat autorităților din statul emitent. Astfel, românii care nu pot schimba permisul străin cu cel românesc vor putea susține examenul auto fără a mai fi obligați să frecventeze o școală de șoferi, economisind astfel timp și costuri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007097 (s)