News Flash:

Cod galben de inundatii pe rauri din 11 judete, valabil pana marti dimineata

27 August 2018
608 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod

Un cod galben de inundatii care vizeaza rauri din 11 judete a fost emis de hidrologi. Se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.
Codul galben de inundatii a fost emis de hidrologi in bazine hidrografice din judetele Hunedoara, Arad, Bihor, Alba, Cluj, Sibiu, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj si Dolj.

Sunt asteptate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Gorj.
Avertizarea cod galben de inundatii este in vigoare pana marti la ora 10.00.

Pana luni la ora 23.00, 25 de judete se afla sub alerta cod galben de ploi torentiale, furtuni si grindina. Va ploua puternic, vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40-60 l/mp.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006138 (s)