News Flash:

Cluburile Rotary Timisoara si Fundatia Romana a Inimii au inaugurat "Promenada Inimilor"

30 Septembrie 2013
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe o ploaie mocaneasca de toamna, duminica, 29 septembrie, Clubul Rotary Timisoara si Fundatia Romana a Inimii au sarbatorit Ziua mondiala a inimii si au inaugurat programul "Promenada Inimilor", in Parcul Copiilor din capitala Banatului.

Rotarienii erau imbracati in tricouri pe care era imprimat mesajul "Noi ne-am pus inima la treaba, tu ce faci?", iar tinere cu cosuri pline de mere ofereau fructe fiecarui participant, simbol al hranei sanatoase. Ploaia nu i-au speriat pe rotarieni, care au respectat programul si au facut o plimbare pe aleile pustii ale parcului.

Dr. Emilian Popovici a explicat semnificatia evenimentului. "Aproximativ 7 milioane de romani sufera de diferite boli cardiovasculare. Unul din trei romani are hipertensiune arteriala si la 30 de minute se inregistreaza un infarct miocardic. In acest context, Cluburile Rotary din Timisoara, Rotaract si Societatea si Fundatia Romana a Inimii, in parteneriat cu Primaria Timisoara, promoveaza si inaugureaza proiectul program Promenada Inimilor, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii. Se doreste mobilizarea si incurajarea populatiei pentru a face miscare, ca o masura foarte importanta pentru preventia bolilor cardiovasculare", a declarat dr. Popovici. Evenimentul a avut loc in 26 de orase din Romania.

Ziua Mondiala a Inimii a fost sarbatorita pentru prima data in anul 2000, cu scopul de a informa populatia din intreaga lume cu privire la principala cauza de deces, si anume bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se inregistreaza 17,3 milioane de decese, iar acest numar este in continua crestere. Pana in 2030, daca nu se vor adopta masuri imediate, se asteapta ca 23 de milioane de oameni sa moara an de an, din cauza afectiunilor cardiovasculare.

In fiecare an, 29 septembrie marcheaza Ziua Mondiala a Inimii, eveniment organizat la nivel international de World Heart Organization si care doreste sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a populatiei globului asupra factorilor de risc ce duc la aparitia bolilor cardiovasculare si sa determine treptat o schimbare in atitudinea oamenilor fata de problema adoptarii unui stil de viata sanatos.

In Romania, evenimentul este organizat de catre Fundatia Romana a Inimii, in parteneriat cu Societatea Romana de Cardiologie, deoarece, incepand cu anul 2005, aceasta din urma este membra cu drepturi depline a World Heart Federation.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030285 (s)