News Flash:

Cine este IOANA PETRESCU, surpriza din noul CABINET PONTA

5 Martie 2014
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
ioana petrescu
Ioana Petrescu, noul ministru al Finanţelor, deţine un doctorat şi un masterat în economie la Universitatea Harvard şi este licenţiată în economie şi matematică la Colegiul Wellesley.
Ioana Petrescu, consilier economic al premierului Victor Ponta, este specialistă în combaterea evaziunii şi şi-a parasit temporar job-ul de asistent universitar la Universitatea Maryland din SUA pentru a se putea dedica activităţilor de la Palatul Victoria.
„Sunt profesoară de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland. Am venit în Romania pentru un an pe un post de consilier de stat că să îl ajut pe premier cu probleme economice, mai ales cu fiscalitatea, relaţia cu mediul de afaceri şi cu investiţiile. Sunt specializată pe finanţe publice, economia ţărilor în curs de dezvoltare şi emergente şi pe economia de securitate naţională. Am terminat Universitatea Harvard (doctorat şi mastrat în economie) şi Wellesley College (licenţă în economie şi matematică)" a explicat Ioana Petrescu la rubrica „Despre mine" de pe blogul personal.
"Venită din SUA după o absenţă de 14 ani şi făra locuinţă în Bucureşti, am început să îmi caut o garsonieră de închiriat. Procesul a fost foarte plăcut la început. (...) Lucrurile au luat o turnura proastă cand am găsit prima garsonieră pe care am vrut să o închiriez. Am aflat după o convorbire cu agentul imobiliar că nu este posibil să închiei un contract legal înregistrat la Fisc, pentru că proprietarii nu au certificat energetic care se cere pentru înregistrare", a scris Ioan Petrescu, ea oferind şi alte exemple şi oferind apoi soluţii.
Ioana Petrescu deţine un doctorat şi un masterat în economie de la Universitatea Harvard şi este licenţiată în economie şi matematică la Colegiul Wellesley. Inainte de a fi asistent la Universitatea din Maryland, a lucrat că membru al Naţional Review Institute la American Enterprise Institute din Washington, DC.
Domeniile sale de specialitate sunt finanţele publice, economia de dezvoltare şi economia de securitate naţională. Cercetările sale variază de la impozitarea în ţările în tranziţie şi în curs de dezvoltare, la economii subterane, antreprenoriat, şi regulamente economice. (ziarulatac.ro)

ioana petrescu colegiul wellesley
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036916 (s)