News Flash:

Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sangeros atac armat din istoria SUA

3 Octombrie 2017
992 Vizualizari | 0 Comentarii
atacator2
Ultima data cand Eric Paddock a auzit de fratele sau a fost cand Stephen Paddock i-a trimis un mesaj pentru a afla ce face si cum se simte mama lor in varsta de 90 de ani.
Era la mjlocul lunii septembrie, iar uraganul Irma lasase fara curent electric Orlando, Florida, zona in care traia mama lor.
Stephen Paddock, care locuia in Nevada, a sunat pentu a afla despre starea mamei sale, pentru a verifica daca este bine. Mai tarziu, i-a trimis un cadru ortopedic, pentru a o ajuta sa se deplaseze mai usor, spune Eric Paddock.
La doua saptamani dupa acest gest, Stephen Paddock, 64 de ani, avea sa produca cel mai sangeros atac din istoria SUA, in timpul unui festival de muzica country, in Las Vegas, scrie CNN. A ucis 59 de oameni si a ranit 527.
Nimic nu prea se potriveste cu imaginea descrisa de fratele sau si a celor care l-au cunoscut.
Un jucator de poker, investitor in imobiliare, fara nicio afilire politica sau religioasa, din ceea ce stiu eu, spune fratele acestuia.
Pentru Eric,Stephen era doar un tip normal. Nu avea copii, in ciuda numeroaselor relatii pe care le-a avut. Cineva pe care l-ai vedea stand seara cu o bautura alaturi, la un bar, singur, il descrie fratele sau. Mergea in croaziere si juca poker. Ii placea sa-i trimita mamei cutii cu bomboane si prajituri.
"Sub nicio forma nu as fi putut vreodata sa ma gandesc ca fratele meu ar putea face asa ceva, sa impuste oameni", a declarat Eric Paddock. "Ceva incredibil de gresit s-a intamplat cu fratele meu", a continuat el.
Politia din Las Vegas spune ca nu a auzit de numele acestuia pana la atac. Nu era in evidentele lor. A cumparat arme de foc in trecut, dar legal, se pare, dupa primele cercetari ale politistilor.
Cei de la magazinul din Mesquite, Guns & Guitars, spun ca i-au vandut o arma lui Paddock, dar ca nu au vazut niciun semn care sa-i faca sa creada ca acesta era instabil psihic.
Politia a gasit 23 de arme in camera sa de hotel, printre care arme automate. 
Eric Paddock stia ca fratele sau avea cateva arme pe care le pastra intr-un seif, in scop de autoaparare, dar nu avea informatii ca detinea arme automate.
"Nu a folosit niciodata o arma, nu are niciun sens. Nu e nimic de ascuns pentru ca nu a existat niciodata nimic, niciun indiciu. Stephen nu era deloc avid dupa arme. Faptul ca a avut astfel de arme este pur si simplu ... de unde naibii a facut rost de arme automate? Noi, familia, nu am stiut absolut nimic, suntem inmarmuriti si oripilati. (Stephen) era doar un tip. S-a intamplat ceva, cred a cedat cumva", a precizat fratele barbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas. 
Pe de alta parte, acesta a recunoscut insa ca locuiau la mii de km distanta si vorbeau ocazional.
Eric l-a ajutat pe fratele sau sa se mute in 2016, intr-o noua casa, in Mesquite, Nevada, o comunitate de pensionari, in apropiere de Las Vegas. Cei doi au mancat sushi si au baut un late seara, povesteste Eric Paddock. Nu isi aminteste ca fratele sau sa fi avut atunci o arma de foc la el.
Stephen Paddock locuia in Mesquite, cu iubita sa, Marilou Danley, a anuntat si politia. Femeia nu se afla in tara in timpul sangerosului atac. Iar politistii nu cred ca a fost implicata in vreun fel.
Eric Paddock mai spune ca fratele sau era un investitor imobiliar de succes, care detinea mai multe apartamente si case. Anchetatorii au investigat deja luni mai multe proprietati apartinand acestuia.
Paddock a fost casatorit si divortat de doua ori. Primul mariaj a durat doi ani, din 1977 pana in 1979. S-a recasatorit in 1985 si a divortat din nou in 1990. A doua sotie locuieste in Los Angeles County, California, dar nu a mai pastrat legatura cu el de ani de zile, spun autoritatile.
Stephen avea licenta de pilot. Dar ii expirase adeverinta medicala, motiv pentru care nu mai putea pilota legal un avion.
A fost o pasiune pe care si-a descoperit-o in scoala, isi aminteste fratele lui. A excelat la sport, dar nu era un tip de echipa.
Un fapt interesant din trecutul acestuia este legat de tatal lui.
Potrivit FBI, Benjamin Hoskins Paddock s a aflat pe lista most-wanted din iunie 1969 pana in mai 1977: jefuia banci. A evadat din inchisoare in 1969 si a fost arestat abia in 1978, in Oregon. Eric Paddock spune ca tatal lor a murit acum cativa ani si nu s-a implicat in cresterea lor. Mama lor nu tinea legatura cu el. Eric Paddock nu crede insa ca fratele sau a mostenit tendintele criminale ale tatalui sau.
"Era fratele meu, cand ma gandesc ce a facut, e ca si cum un asteroid a picat din cer", spune Eric. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006186 (s)