News Flash:

Cinci medalii, dintre care doua de aur, pentru elevii romani la olimpiadele internationale de Fizica si Matematica

17 Iulie 2016
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene
Elevii romani au castigat cinci medalii, dintre care doua de aur, la Olimpiada Internationala de Fizica,desfasurata in perioada 11-17 iulie, in Elvetia, si alte sase medalii la cea de-a 57 a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata la Hong Kong.
In perioada 11-17 iulie, in Elvetia, a avut loc cea de-a 47 a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, elevii din echipa Romaniei obtinand aici cinci medalii, dintre care doua de aur, se arata intr-un comunicat remis duminica MEDIAFAX.
"Medaliile de aur au fost castigate de Stefan Eniceicu si Razvan Radu , iar cele de argint de Robert Raveanu, Andrei Raduc si Tudor Cretu. Cei cinci medaliati sunt elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti. La aceasta competitie au participat 450 de elevi din 90 de tari", se noteaza in comunicat.
Elevii romani au obtinut medalii si la cea de-a 57 a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata la Hong Kong. Aici au fost castigate cinci medalii de argint, obtinute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avadanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi si Ioan Laurentiu Ploscaru, si una de bronz, prin Tudor Plopeanu .
Acestia sunt elevi de la Liceul International de Informatica Bucuresti si de la Colegiul National "Tudor Vianu", delegatia fiind insotita de Radu Gologan, coordonatorul lotului international si presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania si de Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti.
La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica au participat 568 de elevi din 109 tari, pe primul loc clasandu-se echipa SUA. Prima editia a acestei competitii internationale a avut loc in 1959 , in Romania.
 

medalii hong kong
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005030 (s)