News Flash:

Chinul liceenilor de la Lenau a luat sfarsit

12 Ianuarie 2016
1504 Vizualizari | 1 Comentarii
Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara
Liceenii de la Lenau au inceput scoala in anul 2016 in cladirea renovata de pe strada Gheorghe Lazar. Nu mai putin de 13 clase de liceu au inceput cursurile in cladirea renovata din zona Unirii in 11 ianuarie.
S-au intors la cursuri in cladirea renovata elevii de liceu, cei care faceau cursuri in corpul R al Politehnicii. Copiii de gimnaziu au ramas in locatia in care au fost si pana acum, in spatiile RATT, pe Intrarea Doinei. Pentru clasele de gimnaziu si ciclu primar ale Liceului Teoretic Nikolaus Lenau se intentioneaza aplicarea unui proiect pe fonduri structurale, o constructie a unei cladiri pe un teren obtinut de la Universitatea de Vest, langa strada Oituz. Acum, in cladirea renovata sunt 13 clase de liceu, iar anul viitor, cel mai probabil, si clasa a opta va fi mutata in aceasta locatie.
„Incepem in vechea-noua scoala putem spune. Este cladire pe care am parasit-o acum un an pentru a permite lucrarile de reabilitare. Mai trebuie refacuta fatada, trebuie finalizate curtile interioare. Pe proiectul pe fonduri KFW mai trebuie lucrat, pe sub poarta mai trebuie reabilitat, urmeaza sa fie schimbat si pavajul, iar in cladire ar mai trebui schimbate opt geamuri, care nu au ajuns inca de la Botosani. Mai trebuie schimbate usile catre luminatoare, usile antiincendiu, respectiv cele de la intrare trebuie montate”, a declarat Elena Wolf, directorul Liceului Lenau.
Luni dimineata, elevii cercetau si ei lucrarile de reabilitare, curiosi cum arata cladirea in care au asteptat sa se intoarca. Concluzia unui grup de elevi a fost scurta: „Ca-n spital”.
Primarul Timisoarei Nicolae Robu spune ca geamurile vor fi montate imediat cum acestea vor sosi, dar ele fac parte din cel de-al doilea proiect, la fel si luminatoarele.
„Geamurile au fost prevazute in contractul al doilea, cel de pe KFW, toate geamurile. Pe contractul pe fonduri europene au fost prevazute numai interventii la interioare. Acoperisul, geamurile si zidaria exterioara au fost luate din contractul KFW. Dintre cele opt geamuri, jumatate sunt in sala festiva si la biroul contabilitate, si doar doua sali de clasa sunt afectate. Sunt sali suficiente ca sa se poata produce mutarea”, spune primarul Timisoarei Nicolae Robu.
Primaria Timisoara a desfasurat doua proiecte pentru imobilul care adaposteste Liceul Lenau: unul pentru renovari interioare si altul pentru renovari exterioare. In primavara va continua proiectul al doilea, cel care are ca tema renovarea exterioara. Reabilitarea fatadei se va face cu elevii inauntru, se iau toate masurile la intrare, se izoleaza totul, sa nu fie pericol, dar nu se vor intrerupe cursurile.
Santierul la liceul din zona Cetate a fost deschis in primavara anului 2013. Primaria a avut de implementat doua proiecte: unul cu bani de la nemti, iar altul cu bani de la Uniunea Europeana. Practic, era vorba despre reabilitarea acoperisului, refacerea fatadei exterioare si a curtii interioare si despre schimbarea tamplariei – lucrari incepute in urma cu mai bine de doi ani si jumatate. La un moment dat insa, firma care a castigat licitatia a intrat in insolventa, asa ca procedura a fost reluata. Banii pentru lucrari veneau prin programul KfW, de la Banca de Credit pentru Reconstructie si Dezvoltare a Germaniei, valoarea contractului fiind de 1,2 milioane de lei, plus TVA, adica aproape 330.000 de euro, scrie tion.ro.
Cel de-al doilea proiect a fost inceput cu bani de la bugetul local si a continuat cu bani de la Uniunea Europeana. Viza consolidari, reparatii la structura, la tamplarie si plansee, dar si cumpararea de mobilier nou, echipamente didactice si echipamente IT. 18 sali de clasa, cinci laboratoare, o biblioteca cu sala de lectura si o sala de muzica au fost reabilitate cu aproape 6,7 milioane de lei, cu tot cu TVA, adica aproximativ 1,5 de milioane de euro. Si aici au fost intrerupte lucrarile insa, pentru ca primaria a avut probleme cu firma care a castigat licitatia, aceeasi care trebuia sa amenajeze skateparkul din Parcul Central, pe care pana la urma nu l-a mai realizat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 43 queries | Mysql time :0.022187 (s)