News Flash:

Cereri de retrocedare în Timiș – mii de hectare de teren si padure

16 Ianuarie 2015
2246 Vizualizari | 0 Comentarii
Prefectura Timis isi propune ca principal obiectiv pentru acest an sa finalizeze procesul de emitere a titlurilor de proprietate pe legile funciare, care, desi au ramas intr-un procent mic, sunt cele mai dificile.
"Principalul nostru obiectiv ramane finalizarea documentelor pentru restituirea dreptului de proprietate. Au ramas cazurile grele. Putinele procente care au mai ramas de rezolvat sunt mult mai grele decat cele peste 90% rezolvate. Problemele grele au ramas", a declarat joi prefectul Eugen Dogariu. Dificultatea dosarelor se datoreaza, intre altele, faptului ca sunt procese pe rol, sunt persoane care nu au dorit sa primeasca in alte parti loturile funciare decat pe locul strabun, pe care intre timp au fost ridicate alte constructii sau au fost retrocedate altor persoane parcele din terenurile stramosesti, scrie ziuadevest.ro.
Mai multi mostenitori proveniti din familii de bogatasi renumiti au depus cereri de redobandire a unor mari suprafete de pamant, dar instantele nu le-au dat dreptate. Doar Casa Regala a redobandit 99,23 de hectare de padure pe raza localitatii Margina si familia Mociornita.
Printre fostii mari latifundiari care au solicitat repunerea in drepturi pe diferite proprietati funciare s-au aflat, intre altii, cetateanul britanic Michael Edward David Starcea, descendent al boierului moldovean Ioan Starcea, care pretindea repunerea in dreptul de proprietate asupra unor terenuri arabile si impadurite de peste 2.500 de hectare din Ohaba Lunga, nepoatele industriasului Jakob Mushong, care revendicau mai multe izvoare minerale din Buzias, o parte din statiunea veche balneara si cladiri istorice din Lugoj ce au fost in proprietatea latifundiarului, doi descendenti ai industriasului Max Aushnit, care au cerut 11.000 de hectare de padure la Nadrag sau printul Paul, care dorea punerea in posesie asupra a peste 1.300 de hectare de teren agricol si paduri, helesteie si orezarii la Banloc.
"Printul Paul avea un dosar la Banloc, sunt niste hotarari in instanta. Avea solicitare pentru teren, padure, orezarii si pentru castel. In cazul Aushnit, este o hotarare in instanta definitiva si irevocabila ca nu are dreptul", sustine subprefectul Marossy Zoltan.

prefectura timis legile funciare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008146 (s)