News Flash:

Unde vor plati timisorenii curentul electric in acest an

13 Ianuarie 2015
1608 Vizualizari | 1 Comentarii
 Plata facurilor de energie electrica s-ar putea face, de la jumatatea anului in curs, in numele unui alt furnizor. Societatea care se ocupa in acest moment cu distributia energiei electrice in Banat ar urma sa cedeze actiunile catre alta companie.
Decizia este legata de dorinta italienilor de la Enel, cei care asigura in acest moment distributia energiei electrice in Banat, de a-si restructura datoriile cu care se confrunta. Situatia nu este legata doar de operatiunile din Romania, ci si cele din Slovacia.
„Avem oferte. Stim ca procesul poate fi incheiat oricand intre momentul acesta si luna iunie. Activele vor fi vandute in 2015, asa ca, in ceea ce priveste plata datoriei, vom sta mult mai bine decat am planuit initial", a declarat Francesco Starace, noul director executiv al grupului Enel, pentru Financial Times.
Globalizarea si criza economica, cu datorii ridicate, au condus la decizia italienilor.
In Romania, Enel detine o treime din piata distributiei de energie. Italienii vor renunta la 64,4% din Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Energie, precum si 100% din compania de servicii Enel Romania (detinuta prin Enel Investment Holding BV).
Pe lista „petitorilor” sunt mai multe nume, unele prezente deja pe piata romaneasca.
Compania de stat Nuclearelectrica a anuntat, in septembrie, ca analizeaza posibilitatea de a cumpara o parte dintre operatiunile Enel in Romania, insa nu a inaintat inca nicio oferta, decizia urmand sa fie discutata de actionari. Pe lista achizitorilor par sa fie si doua societati romanesti de stat, Nuclearelectrica si Electrica.

slovacia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008245 (s)