News Flash:

Centru de zi modern pentru copiii cu dizabilitati din Timisoara

23 Aprilie 2014
1452 Vizualizari | 0 Comentarii
Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Podul Lung” Timişoara a fost reabilitat din fonduri europene. Lucrările au durat 14 luni, începand cu data de 1 februarie 2013, şi au costat 3,9 milioane de lei.
Iniţial, au fost alocaţi pentru proiect 5,9 milioane lei, dar municipalitatea s-a încadrat în suma de 3,9 milioane lei, în urma licitaţiei. Astfel, s-a realizat o economie de 1,2 milioane lei. Conform primarului Nicolae Robu, aceştia bani şi alţii, economisiţi din alte proiecte, se constituie într-o sumă din care se vor finanţa alte proiecte: Michelangelo 2, Parcul Alpinet, Parcul Justiţiei.
„Această clădire a fost reabilitată din toate punctele de vedere, şi în exterior şi în interior, a fost consolidată şi echipată corespunzător pentru a oferi condiţii foarte bune pentru îngrijirea acestor copii. Este un proiect foarte reuşit şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au pus umărul la realizarea sa. Lucrările au demarat în 1 februarie 2013 şi au avut ca termen 14 martie 2014. Ne-am încadrat în termen, totul a decurs conform graficului. Urmează să fie dat în folosinţă în perioada imediat următoare”, a declarat primarul Nicolae Robu, la inaugurarea centrului modernizat.
In noul centru de zi se va asigura un program educaţional adecvat varstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor copiilor cu dizabilităţi. De asemenea, se vor asigura servicii de consiliere psihologică atat părinţilor, cat şi copiilor şi orientare şcolară şi profesională copiilor. Copiii şi familiile lor vor mai beneficia de asistenţă socio-medicală juridică, de grup sau individuală. Centrul asigură asistenţă pentru 60 de copii cu varste între 3 şi 18 ani. Personalul centrului de zi este format din 22 de persoane.
„Avem două microbuze, dimineaţa merge maşina, îi ia pe copii de acasă, sunt puncte de întalnire cu părinţii copiilor, iar după-amiază îi duce spre casă. Sunt servicii gratuite, de luni pană vineri. Sunt aduşi aici de la ora 8 pană la 13.30. Suntem angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară. Avem şi cazuri sociale, dar sunt şi familii care o duc bine din punct de vedere financiar. Centrul nostru este un ajutor foarte mare, pentru că, în primul rand, copiii au nevoie de un loc unde să facă tot felul de activităţi de abilitare-reabilitare şi chiar se văd progresele. Acum funcţionăm în incinta Liceului Azur, am mai fost şi pe Lorena, într-un spaţiu de acolo”, a declarat Amina Dragoescu, psiholog în cadrul Centrului pentru copii cu dizabilităţi „Podul Lung”. Ziuadevest.ro

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031831 (s)