News Flash:

Ministrul Sanatatii: Nu sunt de acord cu decontarea in 30 de zile a serviciilor din spitalele private

7 Aprilie 2014
1327 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, după Consiliul Naţional Sanitas, că nu este de acord cu propunerea din proiectul Contractului cadru privind decontarea în 30 de zile a serviciilor oferite pacienţilor în spitalele private, după ce au fost transferaţi din spitale publice. Întrebat despre plata făcută spitalelor private atunci când se tranferă cazuri care nu pot fi tratate în spitalele publice, ministrul Bănicioiu a spus că nu este de acord cu limita de timp prevăzută, respectiv 30 de zile.

"Nu, nu sunt de acord. Este o propunere. Personal şi punctual nu sunt de acord", a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat ce ar însemna din punct de vedere financiar decontarea serviciilor pentru pacienţii care nu pot fi trataţi în spitalul public şi se mută în sistemul privat, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Radu Ţibichi, a spus că, potrivit datelor contabilizate pe anul 2013, impactul nu este unul semnificativ.
"Este vorba de până într-o sută de cazuri. Să nu uităm că în contractul cu Casa de Asigurări sunt în acest moment 460 de unităţi sanitare cu paturi, din care numai 340 sunt publice. Având în vedere numărul de furnizori, având în vedere că mulţi dintre furnizorii privaţi au şi servicii medicale care nu sunt acoperite de sectorul public, trebuie să asigurăm un echilibru în toată această procedură de decontractare, astfel încât să fie acoperit necesarul de servicii pentru populaţia deservită", a precizat Ţibichi. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1028 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040043 (s)