News Flash:

Cele mai bune tratamente naturale pentru ficat gras

8 Decembrie 2015
5621 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat1

Cauzele ficatului steatozic nu sunt exact cunoscute. Foarte probabil este vorba de o combinatie de factori genetici si de mediu. In general apare la varste medii, de obicei la barbati. Persoanele cu ficatul gras sunt de multe ori supraponderale sau obeze. Uneori este prezent si diabetul zaharat, iar colesterolul si trigliceridele sunt marite. Poate aparea in cazuri rare si in timpul sarcinii. Excesul de alcool este o alta cauza destul de comuna a aparitiei steatozei hepatice. Oalimentatie bogata in grasimi nu este singura vinovata de aparitia steatozei hepatice. Conditiile de stres, excesul de medicamente si dietele de slabire drastice  pot determina aparitia sau agravarea ficatului steatozic.

Tratamente naturiste

Rozmarinul inclus in alimentatie sau sub forma de extract. Stimuleaza dizolvarea si metabolizarea grasimilor depozitate in ficat.

Papadia (mai ales radacina) are un puternic efect de curatare a rinichilor si ficatului. Stimuleaza producerea bilei si eliberarea ei. Se foloseste sub forma de capsule,extract sau decoct. Decoctul se prepara din 2 lingurite de radacina la o cana de apa. Se fierbe 15 minute. Se beau 3 cani pe zi inainte de mese. Extractul se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi inainte de mese.

Polenul si laptisorul de matca Sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra hepatocitelor. Se pot administra impreuna sau separat. Laptisorul se administreaza 1-2g/zi sublingual. Polenul 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Armurariul. Principalul ingredient din aceasta planta este silimarina.  Silimarina (silibina este forma activa) este hepatoprotectoare, antifibrozanta, antioxidanta. Detoxifiaza si stimuleaza regenerarea celulelor hepatice. Silimarina din semintele de armurariu nu prea este solubila in apa.De aceea este destul de greu de extras, mai ales ca ceai. Din fericire exista o multitudine de suplimente nutritive care contin silimarina sau silibina extrase din semintele de armurariu. Tratamentul cu aceste suplimente nutritive pe baza de armurariu dureaza minim 1 luna pentru o detoxifiere si refacere eficienta a celulelor hepatice.

Anghinarea. Sustine capacitatea naturala de regenerare a ficatului, ajuta digestia si procesele de detoxifiere. Scade colesterolul si trigliceridele. Actioneaza ca antioxidant natural. Se gaseste sub forma de capsule (1-3 drajeuri de 3 ori pe zi inainte de mese) sau  tinctura (1 lingurita intr-un pahar cu apa de 3 ori pe zi inainte de mese).


ficatul gras diabetul zaharat steatozei hepatice rozmarinul papadia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007209 (s)