News Flash:

  Cele mai bune aparate de aer conditionate: cat te costa sa te lupți cu valul de căldură?

24 Iulie 2022
415 Vizualizari | 0 Comentarii
cele mai bune aparate de aer conditionat 2

Vara s-a instalat și ești îngrijorat că te sufoci în timpul zilei? Deținerea unui aparat de aer condiționat portabil este cel mai bun mod de a te menține la răcoare pe vremea caldă! Capabil să mențină temperatura interioară la un nivel plăcut, îl poți muta cu ușurință în casa ta pentru a climatiza camera în care te afli. Aer condiționat în biroul dvs. în timpul zilei, pentru a face telemunca mai agreabila, apoi mutați-l în sufragerie pentru seară!

Modelele de aparate de aer conditionat mobile aflate la vanzare pe piata sunt foarte numeroase si diverse, fiecare avand propriile caracteristici. Te ajutăm să alegi unitatea mobilă de aer condiționat care se potrivește cel mai bine nevoilor tale dintre cele mai bune aparate de aer conditionate!

De ce e mai bun un aparat de aer condiționat mobil și cum funcționează

Aparatul de aer condiționat mobil este folosit pentru a scădea temperatura interioară cu câteva grade. Funcționează pe același principiu ca și un frigider: datorită unui agent frigorific recupereaza caloriile prezente in aer si le respinge în exterior datorită unei teci. Dotată în general cu roti, unitatea mobilă de aer conditionat se deplasează ușor prin locuinta, in funcție de nevoile proprietarului sau! Instalarea acestuia nu necesită nicio lucrare in mod deosebit.

Dintre cele mai bune aparate de aer conditionate, modelul mobil se distinge prin mai multe facilități, Există două tipuri de aparate de aer conditionat portabile: aparate de aer condiționat monobloc și split.

Aparatul de aer condiționat mobil monobloc

Aparatul de aer condiționat mobil monobloc este modelul cel mai răspândit: după cum sugerează și numele, concentrează toate funcțiile de aer condiționat într-o singură unitate și evacuează aerul cald datorită unei conducte flexibile, printr-o fereastră sau într-un orificiu de aerisire. această utilizare.

Acest tip de aparat de aer condiționat portabil vine în două modele: cu o singură țeavă de evacuare sau cu țevi duble. Aparatul de aer condiționat portabil dintr-o singură piesă cu furtun dublu folosește unul dintre ele pentru a aspira aerul exterior. Celălalt, la fel ca cel al omologului său cu o singură țeavă, evacuează aer cald. Acest model de aer condiționat dintr-o singură piesă reimprospateaza aerul ambiental și consumă mai puțină energie!

Aparatul de aer condiționat mobil monobloc este modelul cel mai puțin voluminos. Este foarte convenabil și ușor de utilizat. Este și cel mai puțin costisitor: este modelul de ales dacă ești în căutarea unui aer condiționat mobil ieftin din cele mai bune aparate de aer conditionate!

Aparatul de aer condiționat mobil split

Acest tip de aparat de aer condiționat mobil este format din două părți, conectate prin conducte flexibile. Unitatea exterioară conține compresorul și condensatorul unității de aer condiționat. Unitatea interioară adăpostește consola de comandă și vaporizatorul. Aparatul de aer condiționat folosește o conductă care asigură racordul de agent frigorific pentru evacuarea aerului din exterior.

Aparatul de aer condiționat mobil split este mai puțin zgomotos decât aparatul de aer condiționat monobloc, deoarece nivelul său de zgomot variază de la 40 dB la mai puțin de 30 dB! Cu alte cuvinte, cele mai silențioase modele te expun la același nivel de zgomot ca și când ai fi într-o cameră liniștită. Unitatea interioară este mai mică și mai puțin grea decât un aparat de aer condiționat portabil dintr-o singură piesă.

Alegerea modelului potrivit dintre cele mai bune aparate de aer conditionate: capacități

Pentru a alege aparatul de aer condiționat portabil care vi se potrivește, trebuie să vă asigurați că funcțiile acestuia corespund nevoilor dumneavoastră. Trebuie să luați în considerare câteva criterii importante: capacitatea de răcire a aparatului, clasa sa energetică, eficiența energetică și nivelul său de zgomot.

Alegeți dintre cele mai bune aparate de aer conditionate în funcție de capacitatea sa de răcire

Puterea unui aparat de aer condiționat mobil este exprimată în kW/h sau BTU. Un watt înseamnă 3,415 BTU. Capacitatea de răcire a aparatului de aer condiționat portabil trebuie să fie proporțională cu dimensiunea încăperii cu aer condiționat pentru ca dispozitivul să fie eficient. Un dispozitiv lipsit de putere pentru dimensiunea camerelor tale va functiona la supraviteza, consumand multă energie, pentru un rezultat neconcludent! Știind că pentru o cameră cu tavanul de 2,50 m este necesară o putere de 100 W/m2, capacitățile unui aparat de aer condiționat portabil trebuie să evolueze proporțional cu suprafața încăperii.

Rețineți că, dacă o camera cu aer condiționat are ferestre mari, sau ferestre orientate spre sud, este mai bine să alegeți un aparat de aer condiționat portabil supradimensionat. Vei fi sigur de eficacitatea lui!

Alegeți un aer condiționat mobil în funcție de consumul său de energie

Consumul de energie este un criteriu important de luat în considerare atunci când alegeți cel mai bun aparat de aer condiționat portabil. Un dispozitiv care consumă prea multă energie poate crește rapid factura de energie electrică! Puteți determina caracteristicile acestui dispozitiv datorită a doi indicatori de performanță ai etichetei energetice:

Consumul orar al aparatului de aer condiționat mobil, în kW/h

Clasa energetică a unității de aer condiționat: aparatele de aer condiționat mobile sunt clasificate în funcție de consumul lor de energie, la fel ca majoritatea aparatelor de uz casnic. Eficiența unităților de aer condiționat se măsoară pe o scară de la A la G, sau de la A+++ la D, de la cel mai eficient la cel mai consumator de energie.

Cele mai bune aparate de aer conditionate: nivelul de zgomot

Un aparat de aer condiționat portabil poate deveni o corvoada dacă nivelul său de zgomot, măsurat în decibeli, este prea mare. Majoritatea dispozitivelor au un nivel de sunet cuprins între 30 dB și 70 dB, ultima măsurătoare corespunzând unui televizor pornit. Unele modele de aer condiționat portabil au un mod „noapte” sau „silențios”, care reduce treptat puterea și nivelul sonor al aparatului mobil de aer condiționat, până la sub 20 dB, ceea ce este mai puțin zgomotos decât o șoaptă. Aceasta este o caracteristică deosebit de interesantă, mai ales atunci cand vrei sa adormi mai repede!

Performanța unui aparat de aer condiționat portabil este un factor de luat în considerare atunci când alegeți unitatea potrivită pentru dvs. Achiziționarea unui aparat de aer condiționat performant este o investiție bună, dacă aveți aceasta ocazie!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005313 (s)