News Flash:

Cel mai mare pod construit din PET-uri a fost inaugurat la Timisoara - FOTO

24 Iulie 2014
2145 Vizualizari | 0 Comentarii
Un pod construit din peste 100.000 de PET-uri a fost amplasat pe canalul Bega, la initiativa asociatiei EcoStuff Romania, care isi propune sa inscrie aceasta realizare in Guiness Book, dar si sa atraga atentia asupra poluarii raurilor din Romania.
Podul, care a fost amplasat pe canalul Bega, in spatele Catedralei Mitropolitane, este construit din 104.502 PET-uri de toate dimensiunile, care au fost donate de timisoreni pe parcursul mai multor saptamani. Acestea au fost puse in baterii formate din gard de sarma, iar aceste baterii au format, de fapt, podul.
De asemenea, pe partea superioara a podului au fost montate scanduri pe care trecatorii sa poata calca. Podul are o forma rotunda, scari si balustrade, iar noaptea este iluminat. Pe margini in mai multe sticle se poate observa apa colorata, pentru decor.
Trecatorii sunt avertizati ca nu au voie sa fumeze pe pod, femeile nu au voie sa poarte tocuri, iar accesul copiilor fara insotitori este strict interzis.
Podul a fost inaugurat miercuri dupa-amiaza, in pofida ploii, in prezenta a zeci de tineri voluntari care au muncit la acest proiect, reprezentantii EcoStuff Romania spunand ca doresc sa atraga atentia, in acest fel, asupra poluarii raurilor din Romania cu PET-uri.
"Am pus in lungul balustradelor mai multe siruri de leduri, dar si o plasa de LED-uri care vine pe zona PET-urilor umplute cu apa colorata. Oricine vrea sa traverseze Bega poate folosi podul, la orice ora, cu mentiunea ca nu se alearga pe pod, nu se sare, nu se intra cu tocuri, nu se fumeaza, iar copiii au voie doar insotiti. Noi vom incerca sa stam cat mai mult timp posibil aici si speram sa rezolvam o problema si anume sa avem paza, care pana acum era asigurata de voluntarii nostri", a declarat presedintele EcoStuff Romania, Radu Rusu.
La inaugurarea podului a fost prezent si primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), care a recunoscut ca nu a contribuit cu PET-uri pentru aceasta constructie.
"Este o noua premiera a Timisoarei si speram sa intram cu ea in Cartea Recordurilor, pentru ca acest pod este realizat cu 104.502 sticle de plastic. Recordul anterior a fost de vreo 40.000 de PET-uri si nu s-a realizat un pod, ci un fel de punte. Aici s-a muncit din greu si s-a facut o lucrare foarte interesanta. Trebuie sa spunem ca dincolo de performanta in sine, noi am vrut prin actiunea aceasta sa dam un semnal catre cetateni sa colecteze aceste PET-uri si sa le predea celor care recicleaza, pentru ca este pacat sa poluam apele noastre", a spus Nicolae Robu.
Proiectul a fost inscris ca si concurent pentru Cartea Recondurilor, iar verdictul final este asteptat peste cel mult sase saptamani.
"Zilele acestea vom finaliza documentatia pentru Guiness Book, pe care o vom trimite prin curier la Londra. Intre o saptamana si sase saptamani vom primi verdictul, reprezentantii lor nu vor veni aici decat platiti, iar costurile sunt prea mari, nu ne permitem. Nu castigam nimic, dar ne putem mandri ca ducem Timisoara in Cartea Recordurilor", a mai spus Radu Rusu.
Totodata, pe acest pod urmeaza sa fie organizate concerte si spectacole, zilnic, timp de doua saptamani, dupa ora 21.30, atunci cand vor fi aprinse luminile de pe pod. Organizatorii au anuntat ca intr-una din seri aici va concerta Filarmonica "Banatul", iar intr-o alta seara va avea loc un spectacol de balet, dar ca vor fi si alte concerte.

Cele 104.502 de PET-uri folosite la constructia podului peste Bega vor fi, in final, trimise catre Retim, serviciul de salubrizare din Timisoara, pentru a fi reciclate.

guiness book pet-
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1073 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034617 (s)