News Flash:

Ce se va intampla cu garajele din cartierul Soarelui?

23 Iulie 2014
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa ce primarul Nicolae Robu i-a laudat pe locuitorii din cartierul Soarelui pentru ca au inteles – unii dintre ei – sa renunte la garaje fara scandal, in folosul interesului public, astfel incat sa poata continua reamenajarea strazii Orion, marti edilul-sef al Timisoarei a anuntat ca demolarile… s-au blocat. Unii cetateni „incearca sa mai scoata un ban de la primarie, care e considerata vaca comunala”, spune Robu!

Desfiintarea garajelor de pe strada Orion, din cartierul Soarelui, a fost stabilita printr-o hotarare de consiliu local adoptata in primavara, prin care zona respectiva a fost declarata ca fiind de interes public local. Autoritatile locale au inceput acolo lucrari de reamenajare. Dupa ce i-au somat pe proprietari, in repetate randuri, sa treaca la demolarea garajelor, la inceputul lunii iulie reprezentantii municipalitatii au anuntat ca unii dintre oameni au inteles demersul si s-au apucat de treaba. Altii insa, au preferat sa apeleze la instanta si solicita despagubiri.
Lucrarile continua pe strada Orion, anumite garaje urmand sa fie… ”izolate”, din spusele lui Robu. Edilul considera ca detinatorii nu sunt indreptatiti sa primeasca vreo despagubire, scrie Tion.ro.
„Ele vor fi demolate, dar pentru unul dintre ele exista o ordonanta presedintiala de stopare a demolarii, pe ideea ca trebuie asteptat pana cand se stabilesc despagubiri. Eu stiu de un singur garaj, s-ar putea sa mai fie doua… Ce despagubiri sa se dea proprietarilor, cand exista un contract care spune foarte clar ca, in momentul in care exista interes public pentru acel teren, proprietarii au obligatia sa elibereze terenul fara nicio despagubire. Numai ca unii cetateni nu vor sa aiba un minim de spirit civic si atunci incearca prin toate mijloacele sa obtina un ban de la bugetul comun al tuturor”, a declarat, marti, primarul Nicolae Robu.
Intrebat daca nu s-a creat practic un precedent acum, de care ar putea sa profite si alti proprietari de garaje, edilul a afirmat ca este posibil acest lucru, dar ca detinatorii s-au angajat sa renunte la constructii atunci cand o va cere interesul public.
„Sigur ca se poate… Intr-o societate democratica, dreptul de a face asa ceva exista pentru oricine, dar pana la urma trebuie sa vorbim si despre dreptul moral. Atunci cand au cerut teren in concesiune, pe vremuri, sa-si amplaseze garajele acolo, n-au pus nicio conditie ca atunci cand vor trebui sa elibereze terenul vor fi despagubiti. Dimpotriva, au acceptat o clauza in contract in care scrie foarte clar ca, dupa o notificare, in termen de 30 de zile, vor elibera terenul. Si acum, cand este interes public, cand consiliul local a hotarat asta, iar lucrarile sunt in desfasurare pe teren si vede toata lumea interesul public, unii cetateni – nu toti – incearca sa mai scoata un ban. De unde? De la primarie, care e considerata vaca comunala”, a concluzionat Robu.
Oricum, autoritatile locale spun ca lucrarile de pe strada Orion vor fi finalizate in curand.

nicolae robu desfiintarea garajelor cartierul soarelui robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)