News Flash:

Cea mai noua distractie pentru turistii din Timisoara - FOTO

31 Mai 2017
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara0
Turistii care ajung la Timisoara pot avea parte de excursii inedite, printre care plimbari cu barca pe canalul Bega, vaslind, pe o portiune de aproximativ sapte kilometri, participantii putand admira monumente istorice si peisaje salbatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Asociatiei pentru Promovarea Turismului si Dezvoltarea Turismului in Timis, Delia Barbu, a propus, marti, in cadrul unei conferinte de presa, un traseu inedit, pe apa, la iesire din Timisoara, respectiv o plimbare cu barca pe canalul Bega, pe o portiune de aproximativ sapte kilometri.
„Vrem sa promovam potentialul turistic. Canalul Bega ne ofera oportunitatea de a face turism si de a promova zona noastra. Am ales o drumetie pe apa, o excursie care se poate face pe parcursul a trei, patru ore, aproape de oras, pe canalul Bega. Este vorba despre portiunea dintre Remetea si Ghiroda, de aproximativ sapte kilometri, unde exista monumente istorice, locuri de ses. Puteti face acest lucru vaslind, in barca. Genul acesta de iesiri nu sunt doar pe canalul Bega, se pot face si pe Timis, si pe Mures”, a declarat Delia Barbu.
O astfel de excursie costa circa 90 de lei de persoana, iar participantilor li se ofera vasle, barci si veste de salvare, plus ghidajul. Se poate vasli in barci de sapte persoane, dar turistii au si alternativa unui canoe cu doua locuri.
Potrivit reprezentantilor Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Timis, peisajele de pe traseul cuprins intre localitatile Remetea si Ghiroda sunt salbatice, putand fi admirate plante de balta, nuferi, trestii, specii de iris, dar si pescarusul albastru, starcul cenusiu sau egrete.
De asemenea, se pot face opriri pe traseu, in apropierea siturilor arheologice sau a conacelor din zona. MEDIAFAX

Galerie Foto

canoe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010116 (s)