News Flash:

Cea mai frumoasa plaja din Romania

28 Iulie 2014
1888 Vizualizari | 0 Comentarii
Plaja Gura Portitei este cu adevarat un loc uitat de lume, in sensul bun al cuvantului. Aceasta fasie ingusta de nisip, se intinde pe o portiune de 4 km si desparte Marea Neagra de Lacul Golovita, Delta Dunarii.
 
Daca vrei sa ajungi la Gura Portitei nu ai foarte multe optiuni. Fie ajungi pe calea apei, luand vaporul de la Jurilovca, fie inchiriezi o salupa. Pana la Jurilovca ajungi cu masina, iar distanta este de 92 de kilometric, respectiv 70 de km daca ne raportam la Tulcea. Poti ajunge si cu bicicleta sau motocicleta, dar traseul este destul de dificil, scrie One.
 
Initial un sat pescaresc, Gura Portitei (Portita) este cunoscuta astazi ca una dintre cele mai retrase (si linistite) destinatii turistice de pe litoralul romanesc, o alternativa pentru Vama Veche, devenita prea populara si aglomerata in ultimii ani.
 
Denumirea era legata de comunicarea existenta initial intre lacul Golovita si Marea Neagra, inchisa in anii 70, ceea ce a transformat Golovita intr-un lac inchis, cu apa in curs de desalinizare. Lacul comunica la nord cu lacul Razim (liber) iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezinta o parte a rezervatiei biosferei Delta Dunarii.
 
Tarifele de cazare pentru Gura Portitei variaza in functie de sezon si de tipuld e camera, intre 10 si 80 de euro pe noapte.

gura portitei vama veche neagra lacul razim gura portite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0823 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025245 (s)